The Zombies: Το θρυλικό συγκρότημα ζωντανά στην Ελλάδα - iefimerida.gr

The Zombies: Το θρυλικό συγκρότημα ζωντανά στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Zombies είναι ένα από τα θρυλικά συγκροτήματα της δεκαετίας του ‘60. Σχηματίστηκαν το 1961 από τον Rob Argent (πλήκτρα) και τον Colin Bluntstone (φωνή) όταν ήταν ακόμα μαθητές, στο St. Albans της Βρετανίας, και ήταν το δεύτερο συγκρότημα της λεγόμενης British Invasion -μετά τους Beatles- που διέσχισε τον Ατλαντικό. To 1964 με το πρώτο τουw single, το «She’s not there» εκτοξεύτηκαν απευθείας στην κορυφή. O Argent θυμάται: «Το She’s not there γράφτηκε γιατί πλησίαζε ο καιρός που έπρεπε να κάνουμε ένα σέσιον και είχα γράψει μόνο ένα κομμάτι στη ζωή μου μέχρι τότε και ο μάνατζερ μας μου είπε ότι καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να γράψουμε κάτι για να έχουμε να παίξουμε». Ούτε στο όνειρό τους δεν περίμεναν ότι θα γίνουν το αγαπημένο γκρουπ του Elvis Presley, ενώ είχαν τη δυναμική να γίνουν μεγαλύτεροι από τους Beatles, αν δεν είχαν διαλυθεί λίγο πριν κυκλοφορήσει ο αριστουργηματικός πρώτος τους δίσκος «Odessey and Oracles. Από λάθος του τυπογραφείου το Odyssey γράφτηκε με e, έγινε Odessey και έτσι έμεινε στην ιστορία. Οι ίδιοι επέστρεψαν στις καθημερινές τους ζωές και μάλιστα ο ένας από αυτούς έγινε ασφαλιστής, μέχρι να αποφασίσουν να επανασυνδεθούν για λίγο το 1991 και μετά για ένα καινούργιο άλμπουμ το 2001.Μετά από τόσα χρόνια, αποκλείεται να δεις ταινία που αναφέρεται στα ‘60s και να μην ακούσεις σ’ αυτήν ένα κομμάτι τους, και είναι από τις πιο πολυδιασκευασμένες μπάντες παγκοσμίως. Τέλος, η επιρροή που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια σε μεταγενέστερα συγκροτήματα και μουσικούς, με τη λίστα να συμπεριλαμβάνει ονόματα από τον Paul Weller μέχρι τον Dave Grohl και τον δικό μας Larry Gus, είναι τεράστια. Θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 Μαΐου στην Αθήνα και στο Gagarin 205 και το Σάββατο 7 Μαΐου στο Block 33, στη Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να τους απολαύσουμε ζωντανά σε ένα set list με τα καλύτερα χιτ της 50χρονης καριέρας τους.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30Περιορισμένα εισιτήρια 20 ευρώ, Ταμείο: 30 ευρώGagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 203-205, Αθήνα, 210 8547600.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ