Ποιoς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο; - iefimerida.gr

Ποιoς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, δεύτερος στη διευθυντική ιεραρχία του πολυεθνικού κολοσσού Glencore, πρόκειται να γίνει ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας μετά τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Η Glencore -εταιρεία εμπορίας πρώτων υλών αξίας 61 δισ. δολαρίων- θα εισέλθει στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και του Λονδίνου στο τέλος του μήνα. Με το τέλος των διαδικασιών, τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, τα οποία είναι και μεγαλομέτοχοι, μετατρέπονται αυτόματα σε δισεκατομμυριούχους. Μετά τη δημόσια εγγραφή της Glencore, η περιουσία του κυρίου Μυστακίδη εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί στα 3,7 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον τον δεύτερο πλουσιότερο Έλληνα μετά τον Σπύρο Λάτση. Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης έχει σπουδάσει οικονομικά στο London School of Economics, εργάζεται στην Glencore από το 1993 και είναι επικεφαλής των τμημάτων χαλκού και μολύβδου της επιχείρησης.

Η δημόσια εγγραφή της Glencore αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ενώ η ιδιοκτησιακή της δομή ήταν μέχρι πρόσφατα κρυφή. Μετά την ανακοίνωση της δημόσιας εγγραφής της γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των στελεχών της, αλλά όχι και τα ονόματα των 500 υπαλλήλων με μετοχές σε ποσοστό μικρότερο του 3% τα οποία παραμένουν κρυφά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ