Κατσέλη: Γιατί όχι, κοινή δράση με Τσίπρα και Κουβέλη - iefimerida.gr

Κατσέλη: Γιατί όχι, κοινή δράση με Τσίπρα και Κουβέλη

Κατσέλη: «Γιατί όχι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων η Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την επιτακτική ανάγκη για συνεννόηση και συστράτευση και κοινή δράση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων.

«Να μπορέσουν οι γνήσια προοδευτικές δυνάμεις να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση».

Παράλληλα η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας τους καλεί σε συνάντηση χωρίς χρονοτριβή και με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση.

Στην επιστολή, η κ. Κατσέλη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η "Κοινωνική Συμφωνία", από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, υποστήριξε ένα τρίπτυχο βασικών επιδιώξεων:

α) Ανατροπή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου που οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση.

β) Πρόταξη ενός ρεαλιστικού, προοδευτικού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με τους εταίρους μας, και

γ) Συγκρότηση μιας ισχυρής συμπαράταξης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ