Το ΣΔΟΕ δεν ελέγχει τις θαλαμηγούς λόγω έλλειψης προσωπικού - iefimerida.gr

Το ΣΔΟΕ δεν ελέγχει τις θαλαμηγούς λόγω έλλειψης προσωπικού

Το ΣΔΟΕ δεν ελέγχει τις θαλαμηγών λόγω έλλειψης προσωπικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που τα δημόσια ταμεία έχουν στερέψει από ρευστό γίνεται γνωστό πως το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ελέγχους στις θαλαμηγούς και στα πολυτελή σκάφη, αφού δεν υπάρχει προσωπικό.

Αυτομάτως χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα και οικονομικούς διακανονισμούς, στους οποίους προχωρούν συνήθως υπό την απειλή του ελέγχου οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που δεν κατέβαλαν επί σειρά ετών τους φόρους που τους αναλογγούσαν.

Σύμφωνα με το vima.gr από τους 12 υπαλλήλους του αρμοδίου τμήματος του ΣΔΟΕ, οι οποίοι είχαν αναλάβει τους σχετικούς ελέγχους έχουν παραμείνει στο πόστο τους μόλις δύο.

Οι υπόλοιποι είτε αποχώρησαν από το ΣΔΟΕ με τα νέα συνταξιοδοτικά προγράμματα, είτε τους ανατέθηκαν άλλα ελεγκτικά καθήκοντα σε άλλες σχετικές έρευνες.

Μέχρι τους προηγούμενους μήνες είχαν γίνει περίπου 600 έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής επί συνόλου 4.500 και είχαν εισπραχθεί φόροι ύψους περίπου 100.000.000 ευρώ, αφού υπολογίζεται ότι άλλοι περίπου 400 ιδιοκτήτες θαλαμηγών κ.λπ. είχαν εμφανισθεί οικειοθελώς για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως λόγω της υπηρεσιακής αποδυνάμωσης του αρμόδιου τμήματος του ΣΔΟΕ οι έλεγχοι είναι πλέον μερικές δεκάδες και τα έσοδα εξαιρετικά μειωμένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ