Τη σύνταξη στα 60 επαναφέρει η Γαλλία - Δίνει στίγμα ο Ολάντ - iefimerida.gr

Τη σύνταξη στα 60 επαναφέρει η Γαλλία - Δίνει στίγμα ο Ολάντ

Τη σύνταξη στα 60 επαναφέρει ο Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα ότι το νομοθετικό διάταγμα για την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια, των ατόμων που έχουν αρχίσει νωρίς τον εργασιακό τους βίο, θα εκδοθεί στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

«Πολύ σύντομα, θα ήθελα εντός τριών εβδομάδων. Η δέσμευση την οποία ανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για τη διόρθωση και την κατάργηση μίας αδικίας», η οποία επιβάρυνε τα άτομα που άρχισαν νωρίς τον εργασιακό τους βίο, θα τηρηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί στις 29 Μαΐου χωριστά τις συνδικαλιστικές και τις εργοδοτικές ενώσεις, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Αναδιάρθρωσης του Κράτους και των Δημοσίων Υπηρεσιών.

«Θα αναλάβω τις ευθύνες μου επίσης ως προς το κόστος. Αποτιμήσαμε το κόστος της εφαρμογής αυτού του μέτρου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το χρηματοδοτήσαμε , πρέπει να μείνουμε στο πλαίσιο αυτό. Δεν έχουμε την πρόθεση να αυξήσουμε το κόστος αυτού του μέτρου», είπε.

Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε ως «ξήλωμα»της πολιτικής Σαρκοζί και είναι η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ολάντ που έρχεται να καθησυχάσει τους Γάλλους ότι θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για επαναφορά του κοινωνικού κράτους και διόρθωση όλων των αδικιών της 5ετίας Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ