Ο «Μανωλίδης», οι «αρουραίοι», ο «Τρελαντώνης» και η καθαρίστρια - iefimerida.gr

Ο «Μανωλίδης», οι «αρουραίοι», ο «Τρελαντώνης» και η καθαρίστρια

Ο «Μανωλίδης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπέρασε κάθε όριο σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους βουλευτές του κόμματός του που προσχώρησαν στη ΝΔ ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Με βαριά λόγια επιτέθηκε χθες στους δυο τελευταίους που έκλεισαν πίσω τους την πόρτα του ΛΑΟΣ χάνοντας την ψυχραιμία του και υπερβαίνοντας τα όρια της κριτικής.

«Προδότες» αποκαλεί τους 6 βουλευτές που προσχώρησαν στη ΝΔ αλλά προχωράει ακόμη περισσότερο φτάνοντας τα όρια της απαξίωσης και της προσβολής. Τον Αδωνι Γεωργιάδη τον αποκαλεί «Μανωλίδη» από το επίθετο της συζύγου του Ευγενίας. Μιλώντας για την αποχώρηση του Κυριάκου Βελόπουλου έκανε λόγο για «ρουφιάνο, τρωκτικό, αρουραίο που πρέπει να φέρει και τον Καραμπέρη στη ΝΔ», υπαινισσόμενος σχέση του κ. Βελόπουλου με τον επιχειρηματία που εμπλέκεται σε σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη. Ενώ για τον Γιώργο Ανατολάκη δηλώνει απαξιωτικά ότι «για τα σοβαρά θέματα μιλούσε με τη γυναίκα του».

Στην εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ έφτασε στο σημείο να εμπλέξει και την καθαρίστρια των γραφείων του κόμματος του για να επικρίνει την Νέα Δημοκρατία για την τακτική προσέγγισης στελεχών του. «Μέχρι και την καθαρίστρια του ΛΑΟΣ προσέγγισαν από τη Νέα Δημοκρατία για να καθαρίζει τα γραφεία της Συγγρού», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Ευτυχώς, όμως, η γυναίκα έχει αξιοπρέπεια και δεν πήγε».

Το σοβαρότερο είναι ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφήνει υπαινιγμούς για εξαγορά των βουλευτών του. Σε συνέντευξή του χθες στο Ράδιο 9 κατήγγειλε τους «προδότες και αποστάτες» που, όπως είπε, «για τις καρέκλες και λίγα αργύρια» προσχώρησαν στη ΝΔ. Εδωσε, μάλιστα, εξηγήσεις γιατί ναυάγησε η συμφωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Ο Σαμαράς μου τηλεφώνησε και μου είπε να έρθεις στη ΝΔ, σε θέλουν πάρα πολύ. Εγώ του απάντησα ότι δεν μπορώ να προδώσω τον κόσμο μου και τους βουλευτές μου. Μετά άρχισε το παζάρι. Μου πρότεινε αριθμό βουλευτών όσων σχεδόν της Ντόρας και του απάντησα ότι έχω εκλέξει 16 βουλευτές και δεν μπορώ να τους προδώσω. Εγώ θέλω να τους βάλεις μέσα και την άλλη μέρα, αν θα είμαστε πλειοψηφία, θα δούμε ποιός θα είναι πρωθυπουργός από την παρέα κι εγώ θα έχω την αυτοτέλειά μου ως κόμμα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «η δουλειά χάλασε» όταν μια έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου έδειχνε ότι ο ίδιος έχει δημοτικότητα 81% μέσα στους κόλπους της ΝΔ.

«Τότε η δουλειά χάλασε, μια και ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς είναι εξαιρετικά φοβικός. Την άλλη μέρα μου λέει, έλα με δυο-τρεις. Αλλά και πάλι του είπα δεν μπορώ να προδώσω τον κόσμο μου. Συνεργασία κομμάτων μπορώ να την περάσω από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν μπορώ να πουλήσω κανέναν βουλευτή μου» ανέφερε.

Σημείωσε, επίσης, ότι «μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε στελέχη από τον ΛΑΟΣ, χρησιμοποιώντας τη γνωστή του μέθοδο, του 1993, όπου κάθε μέρα έφευγε κι ένας, πρώτα ο Στεφανόπουλος, μετά ο Κλείτος, μετά ο Γεροντόπουλος, μετά ο Συμπιλίδης, και έπεσε η κυβέρνηση». Ας σημειωθεί ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει εκφραστεί απαξιωτικά για τον Αντώνη Σαμαρά σε ομιλία του στη Βουλή αποκαλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ «Τρελαντώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ