Χημικός ευνουχισμός για βιαστή ανηλίκων στη Νότιο Κορέα - iefimerida.gr

Χημικός ευνουχισμός για βιαστή ανηλίκων στη Νότιο Κορέα

Νότια Κορέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Νότιο Κορέα θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά νόμος που ψηφίστηκε το 2010 και προβλέπει το χημικό ευνουχισμό σε όσους καταδικάζονται για βιασμό ανηλίκων. Ο καταδικασθείς για τέσσερις βιασμούς ή απόπειρες βιασμού παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών κατά το διάστημα 1984-2002, 45χρονος Παρκ θα είναι ο πρώτος που θα βρεθεί αντιμέτωπος με το χημικό ευνουχισμό.

Η Νότια Κορέα ήταν η πρώτη χώρα της Ασίας, η οποία θέσπισε την νομοθεσία αυτή που επιτρέπει τη χρήση «χημικού ευνουχισμού» σε όσους έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία και αφορά εκείνους που θεωρείται ότι μπορεί να επαναλάβουν την πράξη τους. Παρ' όλα αυτά, ο συγκεκριμένος νόμος έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Εντάσσεται στην κατηγορία εκείνων με σεξουαλικές παρεκκλίσεις κι είναι κάποιος ο οποίος έχει στο στόχαστρό του κυρίως μικρά παιδιά», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης εξετάζει το αν θα ξεκινήσει να εφαρμόζει τον χημικό ευνουχισμό εγκληματιών άνω των 19 ετών που έχουν διαπράξει εγκλήματα εις βάρος παιδιών κάτω των 16 ετών.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια και προβλέπει τη χορήγηση φαρμάκων, που «καταπιέζουν» τις σεξουαλικές ορμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ