Νέα πρόκληση των Σκοπιανών με άγαλμα του Φιλίππου Β' - iefimerida.gr

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών με άγαλμα του Φιλίππου Β'

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών με άγαλμα του Φιλίππου Β'
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μαυσωλείο των Μακεδόνων βασιλέων θέλει μάλλον να μετατρέψει η κυβέρνηση της FYROM την κεντρική πλατεία των Σκοπίων, καθώς δίπλα στο τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου οι γείτονες έστησαν χτες το άγαλμα του πατέρα του, του Φίλιππου Β'.

Η νέα αυτή πρόκληση της γειτονικής χώρας -γιατί πρόκληση είναι να ζητάς να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος την ίδια ώρα που υποδαυλίζεις τον εθνικισμό με τον πιο επίσημο τρόπο- έρχεται λίγο μετά τη νέα άρνηση του ΝΑΤΟ να δεχτεί στους κόλπους του τη FYROM. Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, το Βορειατλαντικό Σύμφωνο υπενθύμισε στους γείτονες ότι αν θέλουν να γίνουν μέλη του NATO θα πρέπει πρώτα να λύσουν το διμερές πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση των Σκοπίων όμως δεν φαίνεται να έλαβε το μήνυμα.

Το ύψους 13 μέτρων άγαλμα του Φιλίππου Β':

Το άγαλμα του Αλεξάνδρου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ