Μαλλιά κουβάρια οι τομεάρχες της Ν.Δ. - iefimerida.gr

Μαλλιά κουβάρια οι τομεάρχες της Ν.Δ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κομφούζιο που δημιουργήθηκε στη ΝΔ με την αλλαγή στάσης για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων επιβεβαιώνει απολύτως την υπόγεια γκρίνια που υπάρχει στο κόμμα για το μοντέλο λειτουργίας των τομεαρχών.

Τα προβλήματα είχαν συζητηθεί ένα μήνα πριν σε κλειστή σύσκεψη που έγινε στη Συγγρού υπό την προεδρία του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τασούλα και ο πρώτος που είχε θέσει τα ζητήματα ήταν ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, ο οποίος είχε ζητήσει να προσδιοριστεί για ποια θέματα είναι υπεύθυνοι οι τομεάρχες.

Η παράλληλη λειτουργία γραμματειών συναφών με το αντικείμενο των τομέων δημιουργούσε από τότε συγχύσεις και τριβές. Οι τομεάρχες ήθελαν να ξέρουν αν είναι υπεύθυνοι για την παρουσία του κόμματος στα μέσα ενημέρωσης και στη Βουλή κατά την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου ή αν είναι υπεύθυνοι και για τη χάραξη πολιτικής για τα θέματά τους, καθώς πάντα υπήρχε ο... μύθος ότι η στάση της ΝΔ σε μια σειρά θέματα διαμορφώνεται, χωρίς διαβούλευση, από τους μυστικοσυμβούλους του Αντώνη Σαμαρά.

Το θέμα ξεχάστηκε για λίγο αλλά επανήλθε εντυπωσιακά προχθές.

Αν ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, ελλείψει καθοδήγησης, αυτοσχεδίαζε στο θέμα του ωραρίου χωρίς να έχει κλίμα για την άποψη των συναδέλφων του βουλευτών υπάρχει θέμα.

Αν πάλι τάχθηκε εναντίον του ωραρίου Ραγκούση, έχοντας λάβει σαφείς οδηγίες άνωθεν, τότε η υπαναχώρηση της ΝΔ δείχνει κάτι πολύ χειρότερο.

Όχι μόνον προχειρότητα στη χάραξη αντιπολιτευτικής γραμμής, αλλά και απομάκρυνση της παράταξης από θέσεις που για δεκαετίες ολόκληρες είναι ταυτισμένες με τη φιλελεύθερη φυσιογνωμία της.

Το γεγονός ότι η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στο «Ζάππειο 2» και οι μυστικές δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν στη Συγγρού τη δείχνουν να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αν όχι να προηγείται ελαφρώς λόγω Δημαρά, σημαίνει ότι και πάλι θα υπάρξει γενικό σιωπητήριο και τα προβλήματα θα κουκουλωθούν για λίγο. Μέχρι το επόμενο τσαφ φυσικά...

Σε κάθε περίπτωση, το πολυπληθές σχήμα τομεαρχών που διόρισε ο Αντώνης Σαμαράς στις αρχές της χρονιάς φαίνεται ότι σε ορισμένους τομείς, ιδιαιτέρως της καθημερινότητας, εμφανίζει αρρυθμίες οι οποίες πρέπει κάποια στιγμή να διορθωθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ