Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα από στρατόπεδο - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα από στρατόπεδο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα από στρατόπεδο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 45.000 λίτρα στρατιωτικών καυσίμων διακίνησε τα δύο τελευταία χρόνια το κύκλωμα λαθρεμπορίας που εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα στη Λάρισα και στο οποίο εμπλέκονται μεταξύ άλλων δύο αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Συνολικά, για τη διακίνηση των 45.000 λίτρων καυσίμων, συνολικού κόστους 66 χιλιάδων ευρώ συνελήφθησαν πέντε άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και συγκεκριμένα ο επικεφαλής τοπικής στρατιωτικής μονάδας αγωγού καυσίμων του ΓΕΣ και ένας αξιωματικού του Λόχου Διοικήσεως της Μονάδας, ένας 60χρονος πολιτικός υπάλληλος της στρατιωτικής μονάδας, καθώς και δύο ιδιώτες, ηλικίας 42 και 66 ετών, εκ των οποίων ένας πρατηριούχος καυσίμων και ένας συνταξιούχος αντίστοιχα.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία το κύκλωμα διακινούσε καύσιμα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα σε ιδιώτες πρατηριούχους υγρών καυσίμων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το κύκλωμα μετάγγιζε τα υγρά καύσιμα του Στρατού σε μεγάλες δεξαμενές που είχαν τοποθετηθεί σε αγρόκτημα στο Ομορφοχώρι Λάρισας και σε βυτιοφόρα των ιδιωτών πρατηριούχων μέσα σε αποθήκη της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης τη Δευτέρα εντοπίστηκε επ' αυτοφώρω ο οδηγός του στρατιωτικού βυτιοφόρου να μεταγγίζει χιλιάδες λίτρα καυσίμων σε ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται στο τελευταίο 15νθημερο, ύστερα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για παράνομη διακίνηση καυσίμων του Στρατού προς ιδιώτες με τη χρήση στρατιωτικού βυτιοφόρου.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι η αξία του παράνομα διακινηθέντος καυσίμου υπερβαίνει τις 66.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων φόρων, δασμών και επιβαρύνσεων ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και κρατούνται.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στη υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα σε ότι αφορά την παράνομη διακίνηση και εμπορία καύσιμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ