«New Deal» αλά ιταλικά ετοιμάζει ο Μόντι με έργα 100 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

«New Deal» αλά ιταλικά ετοιμάζει ο Μόντι με έργα 100 δισ. ευρώ

Μάριο Μόντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρευστότητα στις επιχειρήσεις και αναπτυξιακά έργα είναι τα δύο όπλα που έχει στην φαρέτρα του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο οποίος ετοιμάζει ένα «New Deal» αλα ιταλικά, προκειμένου να τονώσει την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της γειτονικής μας χώρας.

«Εντός του έτους θα εξοφλήσουμε τις επιχειρήσεις, επιστρέφοντας τους 20 με 30 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ο οποίος στοχεύει στη μείωση των χρεών της δημόσιας αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας στο Παλάτζο Κίτζι ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι σε καιρούς κρίσης οι μικρές και καινοτόμες επιχειρήσεις «δεν έχουν κατεβάσει το κεφάλι και αντιμετωπίζουν με αποφασιστικότητα την κατάσταση. Αυτές λοιπόν οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ρευστότητα ώστε να ξαναμπούν σε λειτουργία οι μηχανές».

Παράλληλα έκανε λόγο για όσα έχουν προβλεφθεί σχετικά με την ανάπτυξη για την οποία όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κοράντο Πάσερα υπολογίζεται να ξεκινήσουν έργα αξίας 100 δις ευρώ από το 2013 χάρη στα οποία θα ανοίξουν πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας.

Σχετικά πάντως με το θέμα της εξόφλησης χρεών ο Μόντι δήλωσε ότι «αυτό θα είναι από τα σημαντικότερα διατάγματα και το τονίζω γιατί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών η ανάπτυξη γινόταν αντιληπτή ως μια υδραυλική εργασία, ενώ η δική μας οπτική είναι ότι η ανάπτυξη είναι μια αναμόρφωση της οικονομίας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ