Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ θα εξετάσει όλες τις επιλογές για την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ θα εξετάσει όλες τις επιλογές για την Ελλάδα»

Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ θα εξετάσει όλες τις επιλογές για την Ελλάδα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιθυμία, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να υιοθετήσει το διεθνές σχέδιο της οικονομίας, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας, όμως ότι «η δουλειά του ΔΝΤ είναι να μελετάει όλες τις πιθανές εναλλακτικές» για παν ενδεχόμενο.

Η κ. Λαγκάρντ από το Λονδίνο όπου και βρίσκεται, δήλωσε επίσης ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να αρχίσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο ταυτοχρόνως με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

Μάλιστα, χαιρέτισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να «δημιουργηθεί ένα πιο σοβαρό τείχος ασφαλείας» μέσω της ενίσχυσης του ταμείου χρηματοπιστωτικής βοήθειας της Ευρωζώνης, όπως και τη δράση της ΕΚΤ, η οποία χαμήλωσε τα επιτόκιά της. «Ολα αυτά είναι σοβαρά, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα» επέμεινε σήμερα η κ. Λαγκάρντ. Ωστόσο, «δουλειά του ΔΝΤ είναι να μελετάει όλες τις πιθανές εναλλακτικές» πρόσθεσε.

Επίσης, η κυρία Λαγκάρντ, ανέφερε πως οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει «να κάνουν περισσότερα» για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη, προχωρώντας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και χωρίς να μεγαλώνουν τα ελλείμματα. «Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη, ιδιαίτερα μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» κι όχι με μέτρα ανάκαμψης, «καθώς δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών- μελών τους το επιτρέπει».

Ερωτώμενη για το πως θα καταστεί δυνατό να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρωζώνη, η κυρία Λαγκάρντ πρότεινε «έναν καλύτερο καταμερισμό του δημοσιονομικού βάρους» ανάμεσα στις χώρες-μέλη. «Υπάρχουν πολλά μέσα για να φτάσουν εκεί» πρόσθεσε, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει περαιτέρω.

Τη Δευτέρα κυρία Λαγκάρντ, είχε δηλώσει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προχωρήσει σε «σοβαρές βελτιώσεις» από τότε που άρχισε η κρίση, επικαλούμενη ως παράδειγμα τις βαθύτατες μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ