To Φεστιβάλ Βενετίας υποκλινεται στον Al Pacino - iefimerida.gr

To Φεστιβάλ Βενετίας υποκλινεται στον Al Pacino

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα τιμήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο τον Al Pacino όχι όμως για την προσφορά του στην υποκριτική τέχνη, αλλά ως σκηνοθέτη και έναν δημιουργό που έχει αφήσει το στίγμα του στο σύγχρονο δράμα.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η Μπιενάλε θα υποκλιθεί μπροστά σε μία μορφή του american cinema τιμώντας τον με το βραβείο ''Glory to the Film-maker''. Με το ίδιο βραβείο το Φεστιβάλ έχει βραβεύσει τον Takeshi Kitano και (άγνωστο γιατί) τον Sylvester Stalone.

Ο 71χρονος Pacino θα δώσει φυσικά το ''παρών'' στη Βενετία, αφού εκεί θα γίνει και η πρεμιέρα της νέας του ταινίας ''Wild Salome''. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που μελετά το περίφημο έργο του Oscar Wilde ''Σαλώμη''.

Είναι η τρίτη φορά που ο Pacino περνάει πίσω από τις κάμερες. Στην ταινία πρωταγωνιστεί κιόλας υποδυόμενος τον Ηρώδη.

''Ο Al Pacino είναι ένας εκπληκτικός σκηνοθέτης που η εμπειρία του είναι πολύτιμη και καταλυτική για τη σύγχρονη κινηματογραφία.'' τονίζει πρόεδρος του Φεστιβάλ της Βενετίας, Marco Muller.

Πηγή:nooz.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ