Τεχνητή καρδιά εμφυτεύτηκε σε μωράκι δεκαέξι μηνών- Η μικρότερη στον κόσμο! - iefimerida.gr

Τεχνητή καρδιά εμφυτεύτηκε σε μωράκι δεκαέξι μηνών- Η μικρότερη στον κόσμο!

Τεχνητή καρδιά εμφυτεύτηκε σε μωράκι δεκαέξι μηνών- Η μικρότερη στον κόσμο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σχεδόν δύο μήνες μετά την επέμβαση, η υγεία του βρέφους είναι άριστη» δήλωσε περήφανος ο καθηγητής Αντόνιο Αμοντέο που επέβλεψε την χειρουργική επέμβαση φημισμένο νοσοκομείο Bambino Gesu της Ρώμης.

Η πρωτότυπη συσκευή βάρους 11 γραμμαρίων αποτελείται από μια αντλία κατασκευασμένη από τιτάνιο ενώ η εμφύτευσή της διήρκεσε οκτώ ώρες καθώς ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη. Χωρίς την μικροσκοπική τεχνητή καρδιά ωστόσο το μωρό δεν θα άντεχε μέχρι μέχρι την κανονική μεταμόσχευση καρδιάς η οποία έγινε 13 μέρες αργότερα.

Το βρέφος έπασχε από μυοκαρδίτιδα και σοβαρή λοίμωξη του τεχνητού συστήματος υποβοήθησης της κοιλίας της καρδιάς που του είχε εμφυτευτεί προηγουμένως.

Οι γιατροί εξήγησαν στους γονείς ότι κατά την αναμονή για τη δωρεά ενός οργάνου για μεταμόσχευση, το παιδί τους δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς το εμφύτευμα και εκείνοι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να γίνει η επέμβαση παρότι η συσκευή -η οποία εστάλη από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας- είναι ακόμη πειραματική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ