Νετανιάχου: «Δεν παραχωρούμε την Ιερουσαλήμ σε κανέναν» - iefimerida.gr

Νετανιάχου: «Δεν παραχωρούμε την Ιερουσαλήμ σε κανέναν»

Νεντιανιάχου: Δεν πρόκειται να παραχωρίσουμε την Ιερουσαλήμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η παραχώρηση των Αγίων Τόπων σε οποιαδήποτε άλλη κυριαρχία θα ήταν ένα μοιραίο λάθος, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός ηγέτης μιλώντας στο κοινοβούλο (Κνεσέτ) με αφορμή την επέτειο των 45 ετών από την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, είπε «Σε όποιον προτείνει να πάρουμε την καρδιά της Ιερουσαλήμ, το Όρος του Ναού, να φύγει από τα χέρια μας και ότι αυτό θα έφερνε την ειρήνη, εγώ λέω ότι δεν είναι απλώς ένα λάθος, είναι μοιραίο λάθος».

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην ιστορική και θρησκευτική σημασία των Ιεροσολύμων για τρεις θρησκείες, υποστήριξε πως, «ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και ο Μουσουλμανισμός, απολαμβάνουν το θαύμα της διαθρησκευτικής ειρήνης που διατηρείται χάρη στην ενότητα της Ιερουσαλήμ υπό την ισραηλινή κυριαρχία».

«Το Όρος του Ναού βρίσκεται στα χέρια μας και (...) θα παραμείνει στα χέρια μας»,τόνισε. Στο Όρος του Ναού, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, βρίσκονται τα ερείπια των δύο βιβλικών Ναών του Σολομώντος. Στο χώρο αυτό σήμερα υπάρχουν δύο από τα ιερότερα τεμένη των μουσουλμάνων, το Τέμενος αλ-'Ακσα και ο Θόλος του Βράχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ