Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 84-78 και το προβάδισμα τίτλου επί του Παναθηναϊκού - iefimerida.gr

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 84-78 και το προβάδισμα τίτλου επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Παπανικολάου οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία της άμυνας του Παναθηναϊκού και διατήρησαν στο ακέραιο το ερυθρόλευκο πλεονέκτημα έδρας.

Μετά τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών Ευρώπης για το 84-78 στο ΣΕΦ όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στον δεύτερο τελικό ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για το 1-1 μπροστά στους οπαδούς του ενώ οι «αιώνιοι» θα παλέψουν για τη νίκη που θα τους ανοίξει ουσιαστικά τον δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αυτή η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών έχει ωστόσο ιδιαίτερη σημασία για τους... προλητικούς καθώς η παράδοση (και τα στατιστικά) λένε πως όποια ομάδα κερδίσει τον πρώτο αγώνα, κερδίζει και το πρωτάθλημα.

Είναι η τρίτη φορά που οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας ενώ τις δύο προηγούμενες φορές οι πράσινοι είχαν καταφέρει να «σπάσουν» το πλεονεκτημα μέσα στο ΣΕΦ κι εν τέλει να κατακτήσουν τον τίλο.

Δεκάλεπτα: 15-20, 41-33, 58-52, 84-78.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Μάντζαρης 2, Σπανούλης 9 (1), Κέσελ 2, Άντιτς 10 (1), Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 1, Γκετσεβίτσιους 11 (3), Παπανικολάου 16 (2), Πρίντεζης 18 (1), Χάινς 13, Παπαδόπουλος, Κατσίβελης.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 15 (2), Καλάθης 7, Σάτο 3, Καϊμακόγλου 4, Μπατίστ 10, Γιασικεβίτσιους 4, Περπέρογλου 12, Τσαρτσαρής 3 (1), Μάριτς, Σμιθ, Βουγιούκας 20.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ