Αλλαγές στις ημερομηνίες των πανελλαδικών λόγω... εκλογών - iefimerida.gr

Αλλαγές στις ημερομηνίες των πανελλαδικών λόγω... εκλογών

Αλλαγές στις ημερομηνίες των πανελλαδικών λόγω... εκλογών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μετακινηθούν, τελικά, οι ημερομηνίες των εξεταζόμενων πανελλαδικά μαθημάτων, που συμπίπτουν χρονικά με τις ημερομηνίες των εκλογών, όπως ανακοίνωσε η νέα υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγίες στους καθηγητές που θα βαθμολογήσουν τα γραπτά των υποψηφίων. Σύμφωνα με την εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.esos.gr, στη σχετική οδηγία, τονίζεται ιδιαίτερα ότι είναι απόλυτη ανάγκη ο κάθε βαθμολογητής να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης του: «Να μείνει ανεπηρέαστη η κρίση του από τυχόν υποκειμενικά κριτήρια και να διαμορφώνεται με ψυχραιμία, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς εξάρσεις απογοήτευσης ή ενθουσιασμού».

«Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι, τόσο η αυστηρότητα όσο και η επιείκεια απομακρύνουν από την αντικειμενική αξιολόγηση που είναι ο θεμελιώδης στόχος και η πλήρης ενημέρωση του βαθμολογητή στο περιεχόμενο των συγκεκριμένων θεμάτων είναι απαραίτητη, για τη σωστή αποτίμηση της απάντησης», τονίζεται στη σχετική οδηγία.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι είναι επιβεβλημένο να μετέχουν όλοι οι βαθμολογητές στην πειραματική βαθμολόγηση γραπτών, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ιδιαίτερα προβλήματα βαθμολόγησης ή η ανάγκη διευκρινίσεων από την Κεντρική Επιτροπή, για την όσο το δυνατόν αντικειμενικοποίηση της κρίσης από όλους.

Εξάλλου, για πρώτη φορά φέτος, οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι on line, αφού τα βαθμολογικά κέντρα έχουν ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα για την ηλεκτρονική σύνδεσή τους με το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, επιτυγχάνεται να διαπιστώνεται άμεσα η ανάγκη αναβαθμολόγησης των γραπτών, εκεί όπου αυτό απαιτείται, ενώ μειώνεται ο χρόνος για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ