ΕΚΤ: Mελετάμε μόνο ένα σχέδιο, αυτό της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Mελετάμε μόνο ένα σχέδιο, αυτό της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ

ΕΚΤ: Mελετάμε μόνο ένα σχέδιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις διαβεβαιώσεις του ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δουλεύει μόνο πάνω στο «σχέδιο Α» που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ παρείχε ο ένας εκ των διευθυντών της, ο Γερμανός Γεργκ Ασμουσεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο κ. Ασμουσεν δήλωσε πως «προτιμάμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτό είναι το σχέδιο Α, πάνω σ' αυτό εργαζόμαστε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει «σχέδιο Β», ο διευθυντής της ΕΚΤ τόνισε πως «έχουμε ήδη επικριθεί για το γεγονός ότι δεν υπάρχει» και συνέχισε εξηγώντας πως «όμως από τη στιγμή που αρχίζουμε να μιλάμε για ένα σχέδιο Β ή Γ, το σχέδιο Α δεν έχει πια καμιά πιθανότητα να πραγματοποιηθεί».

Ο Ασμουσεν υιοθέτησε έτσι την ίδια γραμμή που είχε υιοθετήσει την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είχε δηλώσει πως η ΕΚΤ δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, παρεχόμενος ωστόσο ότι η απόφαση δεν ανήκει στην ΕΚΤ.

Ο διευθυντής της ΕΚΤ διαβεβαίωσε, εξάλλου, πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν αυτή τη στιγμή επαρκή πρόσβαση σε ρευστότητα. Η κεφαλαιοποίησή τους δεν αρκεί για να τους εγγυηθεί την πρόσβαση σε «φυσιολογική» χρηματοδότηση από το θεσμό, όμως επωφελούνται από έκτακτη χρηματοδότηση και «έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα» δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ