«Στη Σύνοδο ζητήστε Ευρωομόλογο και χρηματοδότηση από την ΕΚΤ» - iefimerida.gr

«Στη Σύνοδο ζητήστε Ευρωομόλογο και χρηματοδότηση από την ΕΚΤ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη γνώμη της ΔΗΜΑΡ για την ατζέντα των ενδεδειγμένων ελληνικών αιτημάτων στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής διατύπωσε στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ο Φώτης Κουβέλης.

Στη συνάντηση με τον κ. Πικραμμένο, ο κ. Κουβέλης είπε από ελληνικής πλευράς θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι της Συνόδου οι εξής διεκδικήσεις: Χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, έκδοση Ευρωομολόγου, απευθείας χρηματοδότηση των κρατών μελών της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενίσχυση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ: «Σήμερα οι προτάσεις αυτές είναι περισσότερο από ποτέ ρεαλιστικές. Είναι απολύτως αναγκαίο να προβληθούν και να διεκδικηθεί η ικανοποίησή τους».

Υπογράμμισε, επίσης:

«Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι μεγάλες. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει το διεθνές περιβάλλον και να προτείνει μια σειρά προτάσεων και μέτρων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την κοινωνία και να κινητοποιούν την παραγωγική μηχανή.

Είναι δυνατόν και πρέπει να τεθεί από τον πρωθυπουργό, η ανάγκη να υπάρξει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που, δυστυχώς, ενώ το πρόγραμμα πλησιάζει προς το τέλος της διαδρομής του-με τεράστια ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων-βρίσκεται σε βαθιά ύπνωση και αυτά τα χρήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ