Στην Ιταλία 3.000 κατοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τον φονικό σεισμό - iefimerida.gr

Στην Ιταλία 3.000 κατοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τον φονικό σεισμό

3.000 κατοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τον φονικό σεισμό στην Ιταλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στις περιοχές της Ιταλίας που χτύπησε ο σεισμός, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι δήμαρχοι των κωμοπόλεων κοντά στην Φεράρα και την Μόντενα άνοιξαν σχολεία και γυμναστήρια για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι περίπου 3.000 πολίτες που αναγκάστηκνα να φύγουν από τα σπίτια τους.

Παράλληλα η έντονη βροχόπτωση αυξάνει τον κίνδυνο να καταρρεύσουν ετοιμόρροπα σπίτια, ενω παιδιά και ηλικιωμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με θερμοκρασίες που δεν θυμίζουν σε ανοιξιάτικο καιρό.

Η Πολιτική Προστασία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που ζουν στην περιοχή κοντά στην Φεράρα να μην πιστέψουν όσους τους πουν να βγουν από τα διαμερίσματά τους προκειμένου να εξακριβωθείη στατικότητα του κτιρίου, αφου πιθανόν πρόκειται για κλέφτες που θέλουν να επωφεληθούν της δύσκολης κατάστασης σε βάρος των κατοίκων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιστρέφει εσπευσμένα από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο Σικάγο, ενω την ερχόμενη Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στην κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για να μπορέσει να αντιμετωπισθούν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός και οι μετασεισμικές δονήσεις, που τιε τελευταίες είκοσι ώρες έχουν ξεπεράσει τις 75

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ