Πέθανε ο τραγουδιστης των Bee-Gees, Ρομπιν Γκιμπ - iefimerida.gr

Πέθανε ο τραγουδιστης των Bee-Gees, Ρομπιν Γκιμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο Ρομπιν Γκιμπ, ο οποίος μεσουρανούσε στη δεκαετία του 1970 ως τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος Bee Gees, το οποίο είχε ιδρύσει μαζί με τα αδέλφια του Μπάρι και Μορίς.

Tο βρετανικής καταγωγής συγκρότημα, που πριν μερικές δεκαετίες «έμενε ζωντανό» προκαλώντας «πυρετό στα Σαββατόβραδα» όλης της Ευρώπης, έγινε το σήμα κατατεθέν της ντίσκο και το σύμβολο μίας ολόκληρης δεκαετίας, ενω παρέμεινε γνωστό και εν ενεργεία για περισσότερα απο 30 χρόνια.

Το συγκρότημα απέκτησε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με μια σειρά από ερωτικές μπαλάντες και κομμάτια της ντίσκο όπως τα «Stayin' Alive», «How Deep Is Your Love» και «Night Fever». Οι πωλήσεις των άλμπουμ του έφθασαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που τους έκανε συγκρίσιμο μέγεθος με συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Pink Floyd για την μουσική βιομηχανία.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του ενός εκ των αδελφών, του Μόρις, το 2003, ο Ρομπιν και ο Μπαρι ανακοίνωσαν επίσημα τη διάλυση του συγκροτήματος μετά απο 45 χρόνια καριέρας, αν και είχαν δηλώσει οτι ίσως στο μέλλον αρχίσουν ξανά τις εμφανίσεις τους.

Ο Ρόμπιν, όπως ανακοινώθηκε από τον επίσημο ιστότοπό του χθες, «έχασε» την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 62 ετών, αφήνοντας τον Μπάρι το μοναδικό εν ζωή μέλος των bee gees.

«Η οικογένεια του Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη ότι ο Ρόμπιν απεβίωσε μετά την μακρά μάχη του με τον καρκίνο. Η οικογένεια ζήτησε η ιδιωτική της ζωή να τύχει σεβασμού σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, «κλείνοντας» έτσι μία μακροχρόνια μουσική καριέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ