Ντοκουμέντο: Οταν η Μονρόε τραγούδησε «Happy Birthday Mr President» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ντοκουμέντο: Οταν η Μονρόε τραγούδησε «Happy Birthday Mr President» [εικόνες]

Μέριλιν Μονρόε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μορφή της και το ηδυπαθές της βλέμμα έχει αποτυπωθεί σε χιλιάδες φωτογραφίες... χρειάστηκαν όμως 50 χρόνια για να δοθούν στη δημοσιότητας οι λήψεις από τη θρυλική εκείνη βραδιά που τραγούδησε το... «Happy Birthday Mr President»!

Στις 20 Μαΐου του 1962, πριν ακριβώς από 50 χρόνια, η αιώνια ξανθιά, Μέριλιν Μονρόε, από τη σκηνή του Madison Square Garden τραγουδά μπροστά σε 15.000 θεατές «Ηappy Βirthday Μr Ρresident», για τα 45α γενέθλια του Τζον Φ. Κένεντι, και περνά στην Iστορία για την αισθαντική ερμηνεία της.


Η Μέριλιν Μονρόε μόνη στη σκηνή, τραγουδά και γράφει ιστορία.

Η εικόνα της θεϊκής Μέριλιν, με το σφιχτό εξώπλατο φόρεμα στο χρώμα της σάρκας και τους 2.500 ημιπολύτιμους λίθους ραμμένους στην κυριολεξία πάνω της, να φεγγοβολά μέσα στο σκοτάδι, πυροδοτεί τις φήμες ότι οι δυο τους είναι ζευγάρι.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανεβαίνει αμέσως μετά πάνω στη σκηνή και ομολογεί χαριτολογώντας ενώπιον όλων ότι, αφού έχει βιώσει κάτι τέτοιο, κάλλιστα μπορεί να αποχωρήσει από την πολιτική! Η σκηνή ανάμεσα στους δύο χαρισματικούς ανθρώπους καταγράφεται στην Ιστορία!

Η φευγαλέα ικανοποίηση μερικών συναντήσεων και ένα μυστήριο γύρω από το θάνατό της, στις 5 Αυγούστου, προσφέρουν, στα χρόνια που ακολουθούν, άπλετο χώρο στη φαντασία.... Μπορεί κανείς να μην μάθε ποτέ τι πραγματικά συνέβη, ωστόσο μπορούμε να απολαύσουμε τις μοναδικές φωτογραφίες της Μέριλιν...


Ο Τζόν Κένεντι καταφθάνει με τη λιμουζίνα του


Ο Τζον Κένεντι μπαίνει στο Madison Square Garden




Η τούρτα του Προέδρου Κένεντι


Η ορχήστρα του Madison Square Garden παίζει το τραγούδι των γενεθίων


Η τραγουδίστραια Πέγκι Λί συμμετείχε στον εορτασμό των γενεθιων του προέδρου


Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής


Ο Τζον Κένεντι στο Madison Square Garden


Ο Τζον Κένεντι στη σκηνή του Madison Square Garden



Happy Birthday Mr President και η παραφυλολογία ξεκινα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ