Θαύμα: σώθηκε πεντάχρονο κοριτσάκι από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού! - iefimerida.gr

Θαύμα: σώθηκε πεντάχρονο κοριτσάκι από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού!

Θαύμα: σώθηκε πεντάχρονο κοριτσάκι από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταδικασμένη θα ήταν η μικρή Βιτόρια αν ένας λάθος τηλεφώνημα της μητέρας της δεν έστελνε τους διασώστες στο σημείο που την είχε καταπλακώσει το σπίτι της το οποίο κατέρρευσε στον φονικό σεισμό της Φινάλε Εμίλια.

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η είδηση που έρχεται από τα συντρίμμια πόλης της βορειοανατολικής Ιταλίας, λίγες ώρες μετά τον χειρότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα κατά την τελευταία τριετία.

Η πεντάχρονη Βιττόρια έμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του φονικού σεισμού των 6 ρίχτερ που χτύπησε, στις τέσσερις και τέσσερα λεπτά το πρωί, την περιοχή της Εμίλια Ρομάνι. Η μητέρα της, είχε καταφέρει να βγει από το σπίτι και τηλεφωνούσε σε κατάσταση πανικού σε όλους τους αριθμούς παροχής πρώτων βοηθειών της περιοχής. Οι τηλεφωνικές συνδέσεις, όμως, είτε ήταν εκτός λειτουργίας είτε ήταν κατειλημμένες,

Τότε, απελπισμένη, προσπάθησε να μιλήσει στην καλύτερή της φίλη. Έκανε λάθος, όμως, τον τελευταίο αριθμό του κινητού τηλεφώνου και της απάντησε ένας άγνωστος. Κατά απίστευτη συγκυρία όμως, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένας Ιταλός γιατρός που ζει στην Νέα Υόρκη. Αφού άκουσε την έκκληση σε βοήθεια και κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη, ο γιατρός αυτός, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάλεσε αμέσως, με το κινητό του, την διεύθυνση αστυνομίας της Ρώμης. Με την σειρά τους οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τους πυροσβέστες της πόλης Μόντενα και ένα όχημά τους κατευθύνθηκε αμέσως στο χωριό Όμπιτσι, όπου και κατάφεραν τελικά να σώσουν την μικρή Βιττόρια.

«Τουλάχιστον το μισό σπίτι είχε γκρεμισθεί, από την κρεβατοκάμαρα της μικρής είχε μείνει όρθιος μόνο ένας τοίχος. Είδαμε όμως ότι εξείχε το κεφάλι της. Καταφέραμε να την απεγκλωβίσουμε, έστω και αν γίνονταν συνεχείς μετασεισμοί», δήλωσε συγκλονισμένος ο πυροσβέστης Ματτέο Μολεζίνι μετά την επιχείρηση διάσωσης η οποία διήρκεσε μισή ώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ