Πέθανε ο βομβιστής του Λόκερμπι [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέθανε ο βομβιστής του Λόκερμπι [εικόνες]

Πέθανε ο βομβιστής του Λόκερμπι [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην αξιωματικός των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών ο οποίος καταδικάστηκε για τη πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am που συνετρίβη στο Λόκερμπι της Σκωτίας απεβίωσε έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αμπντέλ Μπασέτ αλ Μεγκραχί ήταν ο μόνος που είχε καταδικαστεί για την βόμβα που στις 21 Δεκεμβρίου 1988 έριξε το αεροσκάφος της Pan Am το οποίο εκτελούσε την πτήση 103 από το Χίθροου του Λονδίνου στο JFK της Νέας Υόρκης.

Πέθανε ο βομβιστής του Λόκερμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο Λόκερμπι της Νότιας Σκοτίας παρασύροντας σε φρικτό θάνατο του 243 επιβάτες και το 16μελες του πλήρωμα ενώ 11 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα κομμάτια του σκάφους που εκτοξεύτηκαν από την έκρηξη.

Πέθανε ο βομβιστής του Λόκερμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Μεγκραχί καταδικάστηκε το 2001 από ειδικό δικαστήριο της Ολλανδίας σε ισόβια κάθειρξη αλλά εξέτισε μόλις οκτώ χρόνια της ποινής του λόγω της κατάστασης της υγείας του. Το 2009 είχε επιστρέψει σαν ήρωας σχεδόν στη Λιβύη καθώς οι βρετανικές αρχές επέτρεψαν τον επαναπατρισμό του και νωρίτερα σήμερα η οικογένειά του ανακοίνωσε πως είναι πια νεκρός.

Πέθανε ο βομβιστής του Λόκερμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πέθανε ο βομβιστής του Λόκερμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ