Το antinews καλεί τον Σαμαρά να κάνει στροφή και να γίνει αντιμνημονιακός! - iefimerida.gr

Το antinews καλεί τον Σαμαρά να κάνει στροφή και να γίνει αντιμνημονιακός!

antinews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε άρθρο παρέμβαση το antinews, το άτυπο think-tank της Νέας Δημοκρατίας καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προεκλογική στρατηγική που ακολουθεί, τονίζοντας πως οι μέχρι τώρα επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε εκλογική ήττα.

Το κείμενο παρουσιάζει τα δημοσκοπικά ευρήματα της Metron Analysis σε σχέση με την πρόθεση ψήφου σε σχέση με το φύλο και την ηλικία, τονίζοντας πως στις ηλικίες που υπάρχουν περισσότεροι αναποφάσιστοι για τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρότερος.

Το δημοσίευμα μάλιστα επιτίθεται στην εκλογική στρατηγική που ακολουθεί η Συγγρού τονίζοντας ότι πρόκειται να επαναληφθεί η εκστρατεία όπου «το “κομματικό θέλω” θα μετατραπεί ετσιθελικά σε “αίτημα της κοινωνίας” , με τα γνωστά αποτελέσματα».

Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι «το ''ΝΔ – αυτοδύναμη κυβέρνηση“, για παράδειγμα, ήταν πολιτική επιθυμία και όχι αίτημα της κοινωνίας, η οποία έδειξε πως ανταποκρίνεται σ΄ αυτό στις κάλπες. Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ δεν ήταν ούτε το μισό του στόχου της αυτοδυναμίας».

Επισημαίνεται δε, πως η στρατηγική της πόλωσης σε διλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή» μπορεί να αποδεχθούν ολέθρια αν οδηγήσουν σε υψηλή συσπείρωση του αντιπάλου. Έτσι, προτείνεται μια τελείως διαφορετική στρατηγική στη ΝΔ η οποία θα βασίζεται στην παρουσία του Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο εθνικού ηγέτη και όχι κομματικού αρχηγού.

Μάλιστα, ο αρθρογράφος καλεί το κόμμα ανακτήσει τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που δώρισε σε άλλους «με συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που να αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες».

Πάντως, στο πλευρό του αρθρογράφου φαίνεται ότι τάσσεται η πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ με επώνυμο σχόλιο της που δημοσιεύεται κάτω από την ανάρτηση.

Το antinews καλεί τον Σαμαρά να κάνει στροφή και να γίνει αντιμνημονιακός! | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ