Ο Σαρκοζί έχασε και κάνει διακοπές σε βίλα στο Μαρόκο, δώρο Αραβα Εμίρη - iefimerida.gr

Ο Σαρκοζί έχασε και κάνει διακοπές σε βίλα στο Μαρόκο, δώρο Αραβα Εμίρη

Ο Σαρκοζί έχασε και κάνει διακοπές σε πολυτελή βίλα στο Μαρόκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο στους πλούσιους κάνει κανείς δώρα! Ο λόγος για τον Νικολά Σαρκοζί που μόλις έχασε την Προεδρία έφυγε για να ξεκουραστεί, με την οικογένειά του, σε πολυτελή βίλα που του χάρισαν στο Μαρακές του Μαρόκου.

Το «δωράκι» είναι μια πολυτελής βίλα 700 τετραγωνικών που πρόσφερε ένα βαθύπλουτος Εμίρης στον πρώην πρόεδρο όταν γεννήθηκε το παιδί του με την Κάρλα Μπρούνι, προ ολίγων μηνών. Στη εν λόγω βίλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Σαρκοζί με την Μπρούνι και το παιδί τους, προκειμένου να ξεκουραστούν μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές.

Το νέο σκάνδαλο κάνει τον γύρο των πολιτικών κομμάτων της Γαλλίας και σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. Η νέα βίλα του Σαρκοζί απασχολεί έντονα τα Μέσα στη Γαλλία αλλά και στη Βόρεια Αφρική αφού το θέμα «πουλάει» στα αραβικά ΜΜΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαρκοζί αλλά και άλλοι γάλλοι πρόεδροι σκανδαλίζουν με τα πολυτελή δώρα που έχουν δεχτεί από βαθύπλουτους «χορηγούς» με άγνωστα ανταλλάγματα. Ο Βαλερί Ζισκάρ ΝτΈστέν είχε προκαλέσει σάλο με τα διαμάντια που του χάρισε ο αφρικανός δικτάτορας Μποκάσα. Ο Μιτεράν είχε κάνει σκάνδαλο με το διαμέρισμα που κρατούσε για τη νόθα κόρη του, το οποίο πλήρωνε το γαλλικό δημόσιο. Ακριβά πλήρωσε και ο Ζακ Σιράκ το σκάνδαλο με το διαμέρισμα-«δωράκι» που του έκανε ισχυρή οικογένεια και στο οποίο ζει ακόμη.

Την ώρα που τα μέλη της κυβέρνησης Ολάντ υπέγραψαν Χάρτα δεοντολογίας, για λίγα έξοδα και ηθική συμπεριφορά, αποτελεί νέο χτύπημα για τη διαφθορά των πολιτικών η βίλα του Σαρκοζί στο Μαρόκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ