H Google αγοράζει την Motorola Mobility αντί 12,5 δισ. δολαρίων - iefimerida.gr

H Google αγοράζει την Motorola Mobility αντί 12,5 δισ. δολαρίων

Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Motorola Mobility από την Google
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνεται η περίφημη εξαγορά της Motorola Mobility από την Google μιας και το τελευταίο εμπόδιο φαίνεται πως ξεπεράστηκε καθώς η Κίνα έδωσε την έγκρισή της στη συμφωνία. Η Google θα εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 12.5 δισ. δολαρίων.

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την επικείμενη εξαγορά.

Οι «διαταραγμένες σχέσεις» μεταξύ του Αμερικανικού κολοσσού και της κινεζικής Κυβέρνησης φαίνεται ότι έπαιξε βασικό ρόλο στην καθυστέρηση της εξαγοράς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Google, μετά την απόκτηση της Motorola Mobility, θα παραλάβει ένα τεράστιο «χαρτοφυλάκιο» που περιλαμβάνει 17.000 πατέντες, και 6.800 εκκρεμείς αιτήσεις.

Τεχνολογικοί «κύκλοι» αναφέρουν πως η Κίνα ενέκρινε την εξαγορά με μία σημαντική προϋπόθεση: να αφήσει η Google το Android «ελεύθερο» για τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμη.Απαίτηση που έχει ως σκοπό να καθησυχάσει τους φόβους ότι μπορεί η Motorola να λάβει προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους Android κατασκευαστές, αν και η αλήθεια είναι ότι η Google δεν είχε δείξει ποτέ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μίας τέτοιας κίνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ