Facebook: 16 δισ. δολάρια εξασφάλισε ο Ζουκενμπεργκ από τη δημόσια εγγραφή - iefimerida.gr

Facebook: 16 δισ. δολάρια εξασφάλισε ο Ζουκενμπεργκ από τη δημόσια εγγραφή

Facebook: 16 δις δολάρια εξασφάλισε ο Ζουκενμπερκγ από τη δημόσια εγγραφή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 16 δισ. δολάρια άντλησε το Facebook, μέσω της διαδικασίας αρχικής δημόσιας εγγραφής, ορίζοντας στα 38 δολάρια την τιμή ανά μετοχή, με συνολική χρηματιστηριακή αξία στα 104 δισ. δολάρια και διαθέσιμες προς πώληση μετοχές συνολικής αξίας 421,2 εκατ. δολαρίων.

Το Facebook και οι άλλοι...

Αξίζει να σημειώσουμε πως η κεφαλαιοποίηση του Facebook ξεπέρασε τη συνδυαστική αξία των των κολοσσών Starbucks και Hewlett-Packard ενώ η χρηματιστηριακή αξία του Facebook είναι ανάλογη με την αξία της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon (98 δισ. δολάρια), ενώ υπερβαίνει τη χρηματιστηριακή αξία της κινέζικης Cisco (89 δισ. δολάρια), είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με την αξία της Ford Motor (38 δισ. δολάρια), αλλά υπολείπεται έναντι των Google (203 δισ. δολάρια) και Apple (495 δισ. δολάρια).

O ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα διατηρεί το 55,8% των δικαιωμάτων ψήφου και περίπου το 18,4% της αξίας του Facebook. Έχοντας στην κατοχή του 503,6 εκατ. μετοχές και options, το μερίδιο του κ. Ζούκερμπεργκ αποτιμάται στα 19,1 δισ. δολάρια, αναδεικνύοντας τον στον 29ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Παρ' όλα τα εντυπωσιακά νούμερα, πολλοί είναι επενδυτές που προβληματίζονται σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας και συγκεκριμένα με ποιο τρόπο το διάσημο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης θα κερδίζει χρήματα, μετά και την απροσδόκητη διακοπή της διαφήμισης της εταιρείας General Motors, η οποία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις διαφημίσεις στο Facebook μιας και θεωρεί πως η προβολή της στο κοινωνικό δίκτυο δεν έχει επίδραση στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ