Δεύτερο φάουλ για τον Χρ. Ζώη, στο τρίτο "καίγεται" - iefimerida.gr

Δεύτερο φάουλ για τον Χρ. Ζώη, στο τρίτο "καίγεται"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του ευκαιρία να παραμείνει τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας έχει από χθες ο Χρήστος Ζώης μετά το δεύτερο -μέσα σε λίγους μήνες- μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που υπέστη από τον Αντώνη Σαμαρά.Η ιστορία με το 40ωρο των δημοσίων υπαλλήλων είναι λίγο πολύ γνωστή. Όπως και η... κωλοτούμπα που υποχρεώθηκε να κάνει ο κ. Ζώης όταν στη Συγγρού κατάλαβαν πως ένα φιλελεύθερο κόμμα της αγοράς δεν μπορεί να καταψηφίζει μια τέτοια ρύθμιση.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ από την αρχική του θέση εναντίον της παράτασης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο κατά 2,5 ώρες μετακινήθηκε χθές άρον άρον στην ψήφιση του σχετικού νόμου. Στη Συγγρού λένε ότι του έβαλε πάγο ο Αντώνης Σαμαρας.

Μόνο που για κακή τύχη του κ. Ζωή, δεν έχουν περάσει παρά μόνο 4 μήνες από ένα ανάλογο περιστατικό το οποίο απλώς δεν είχε γνωρίσει τόση δημοσιότητα όσο η ιστορία με το 40ωρο.

Ήταν στις 5 Ιανουαρίου όταν ο «γαλάζιος» τομεάρχης έκανε μια δήλωση για το θέμα της «κάρτας του Πολίτη» που τον είχε φέρει και τότε μια ανάσα από την... έξοδό του απ' το σχήμα των τομεαρχών. Στη δήλωση αυτή είχε αφήσει ανοικτό παράθυρο για να συναινέσει η Νεα Δημοκρατία στην έκδοση της κάρτας του πολίτη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς λίγου μήνες νωρίτερα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

Τότε υπήρξαν διαρροές από τη Συγγρού ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκνευρίστηκε ιδιαίτερα από τη θέση του τομεάρχη του που έφερνε τη Νέα Δημοκρατία -εκτός των άλλων- και σε αντίθεση με την Εκκλησία. Κάτι που του διαμηνύθηκε αρμοδίως μαζί με την προειδοποίηση να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος.

Ο τομέαρχης βέβαια δεν απέφυγε το λάθος, αλλά απέφυγε την καρατόμηση, καθώς στη Νέα Δημοκρατία δεν θέλησαν λίγα 24ωρα πριν το «Ζάππειο 2» να ανοίξουν νέα εσωκομματικά θέματα. Αλλά αυτή η ευκαιρία για τον κ. Ζώη είναι σίγουρα η τελευταία του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ