Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσικές για όλα τα γούστα, συναυλίες, χορευτικά θεάματα, πάρτυ, φωτογραφικοί διαγωνισμοί, εκδρομές, ξεναγήσεις είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας για αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Αναλυτικά

Μουσική

  • Αντώνης Μιτζέλος LIVE

Ο Αντώνης Μιτζέλος, τραγουδοποιός και ερμηνευτής που έχει αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα στην ελληνική μουσική ροκ σκηνή, τραγουδά ζωντανά, τραγούδια από την μέχρι τώρα πορεία του στην δισκογραφία, που έχει γράψει σαν συνθέτης για άλλους ερμηνευτές, από τους «Τερμίτες» έως τον «Φύλακα Άγγελο», αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια που θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την καινούργια δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει.

Μαζί του στην σκηνή της «Αρχιτεκτονικής» ανεβαίνουν:

Ο Μπάμπης Στόκας, από τους σημαντικότερους ερμηνευτές αλλά και στιχουργός - συνθέτης αρκετών τραγουδιών των Πυξ Λαξ.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς

Το συγκρότημα Καθώς Δεν Πρέπει

Ο Κώστας Γαλίτης και

Η Ειρήνη Ψυχράμη.

Αρχιτεκτονική (Ελασιδών 6 και Πειραιώς 116) Τηλ: 2109014428. Ώρα: 23:00. Εισιτήριο 12€ με ποτό.

  • ENCARDIA LIVE στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ξεπερνώντας όπως πάντα τα όρια της γιορτής και των εκπλήξεων οι encardia σας καλούν σε μια εκρηκτική βραδιά γεμάτη κέφι, χορό, συγκίνηση και ψυχή. Ασυγκράτητοι μουσικοί τραγουδούν και ανασυνθέτουν μέσα στο δικό τους προσωπικό ήχο μουσικές και τραγούδια από την ελληνόφωνη παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, τραγούδια, χοροί και θρύλοι του ιταλικού Νότου, για μια μοναδική βραδιά. Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16) Τηλ: 210 3461981. Ώρα: 20:30

Είσοδος ελεύθερη. Η είσοδος στο μουσείο, μετά τη δύση του ήλιου, θα είναι ελεύθερη και στο πωλητήριο θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσφορές.

  • IMAM BAILDI LIVE

Λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας στην Ελλάδα και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, οι Ιmam Baildi, θα κάνουν μία ιδιαίτερη εμφάνιση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Το Σάββατο 19 Μαΐου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing.

Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς (Πειραιώς 138) Τηλ: 210 345 3111. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο 2€.

  • BOB THEATRE FESTIVAL: THE BURGER PROJECT

Το πάρτι στον κάτω κόσμο είχε αρχίσει για τα καλά όταν ο General Conzou αποφάσισε ότι άξιζε μία γενναία προαγωγή για αυτό το μουσικό δίδυμο και τους μετέφερε σε μία πλατεία στον πάνω κόσμο που δεν διέφερε και πολύ από τους παλιό τους ντεκόρ.

Η μπριγάδα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Cosmic Communist για τον οποίο φημολογείται ότι είναι κατάσκοπος ρωσικής παλλαιοκομμουνιστικής οργάνωσης η οποία είχε πάει διακοπές όταν κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, με αποτέλεσμα να μην έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Με σκοπό την ψυχαγωγία των κολασμένων επί της γης πλέον, το συγκρότημα ταξιδεύει και εργάζεται σταθερά σε κρουαζιέρες για καταθλιπτικούς και ομάδες αυτοκτονίας, οι οποίοι αν και μισούν τη μουσική τους, συνωστίζονται για να τους ακούσουν αναβάλλοντας προσωρινά το rendez vous τους με το τέλος.

Bios (Πειραιώς 84) Τηλ: 210 3425335. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο 6€.

  • MOON DUO (US) + A VICTIM OF SOCIETY + LUNAR MIASMA LIVE

Στις 19 Μαΐου οι Moon Duo, το μοναδικό space/psych rock σχήμα του Ripley Johnson (Wooden Shjips) θα πλέξει στην Αθήνα τους μουσικούς ιστούς τους, παγιδεύοντας μας σε απίθανες μουσικές διαδρομές και σε διαστημικά ταξίδια μέσα από τα μονοπάτια της νεοσύστατης μοντέρνας ψυχεδέλειας. 6 D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8) Τηλ: 2103210510. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο 15€.

  • LA COKA NOSTRA LIVE

Οι La Coka Nostra είναι ένα supergroup από τα Ανατολικά της Αμερικής και συγκεκριμένα από Βοστώνη και Νέα Υόρκη. Κύτταρο Live (Ηπείρου & Αχαρνών) Τηλ: 210 8224134. Ώρα: 21:30

  • ΠΑΣΧΑΛΗΣ: "PASCHALIS AND HIS BAND"

Ο ΙΑΝΟS παρουσιάζει τον Πασχάλη και την μπάντα του, σε ένα ζωντανό πρόγραμμα και ROCK διάθεση. Μια βραδιά από τους θρυλικούς Olympians μέχρι σήμερα, γεμάτη όμορφες αναμνήσεις και τραγούδια που όλοι έχουμε χορέψει και τραγουδήσει. Συμμετέχουν: BASS, Αντώνης Πιτσολάντης, DRUMS Μιχάλης Λιαμής, GUITAR Νίκος Ταλιαδούρος, KEYBORDS Αναστάσης Χαμηλάκης.

Ιανός (Σταδίου 24) Τηλ: 210 3217810. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο 10€.

  • "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" ΝΙΚΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ - ΜΠΕΣΣΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Ο χαρισματικός συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης μαζί με την καταπληκτική Μπέσσυ Αργυράκη θα μας ταξιδέψουν σε αξέχαστες μουσικές μελωδίες.

Μαζί τους σε αυτό το ταξίδι η Εβελίνα Νικόλιζα.

Art gallery café (Ιπποκράτους 1 και Γαληνού) Τηλ: 210 8958866. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο 10€.

  • "LACRYMOSA PROJECT" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΗ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΠΙΣΤΙΟΛΑ

Στίχοι που στοχεύουν κατευθείαν στο κέντρο της ύπαρξης, χέρι-χέρι με την ηλεκτρακουστική μουσική του Lacrymosa Project.

Συντελεστές: Άκης Μπογιατζής (φωνή, ακουστική κιθάρα, μπάσο, ηλεκτρονικά), Θοδωρής Πιστιόλας (πιάνο-συνθεσάιζερ), Guest: Μαρία Θεοφανίδου (φωνή), Στέλιος Κατσιάνης (λαούτο). Μουσική βασισμένη σε ποιήματα και στίχους του Ηλία Λάγιου.

Beton7 (Πύδνας 7) Τηλ: 2107512625. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο 8€.

  • THE RAINDOGS! & THREE WAY PLANE LIVE

Οι Raindogs γεννήθηκαν στην Αθήνα, το 2008. Από την πρώτη στιγμή, δεν δίστασαν να κάνουν εμφανές το ευρύ φάσμα των επιρροών τους: Μια ιδιαίτερη μίξη από punk rock στην πιο δυναμική του μορφή μαζί με νευρώδες ska και υπνωτικό dub, αλλά και garage και rock στοιχεία. H στιβαρή rhythm section αποτελεί τη βάση του ήχου τους, που πάνω της «ζωγραφίζουν» οι κιθάρες, με το horn section να συμπληρώνει ιδανικά το σύνολο.

Το τρίο των Three Way Plane συνδυάζει την punk επιθετικότητα, με την indie αισθητική χωρίς όμως να περιορίζεται σε στενά όρια. Αντιθέτως δεν φοβούνται να πειραματιστούν με groovy/dub/post πινελιές ολοκληρώνοντας τον ήχο τους.

No Central (Πρωτογένους 8, 3ος όροφος). Ώρα: 21:30. Εισιτήριο 3€.

  • THE LAST DRIVE LIVE

Μερικά πράγματα αξίζει να γίνονται παράδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι Last Drive ξεκινούν το σύντομο road-movie της άνοιξης, για να βρεθούν με τους φίλους τους. Να ξανασμίξουν με τους μαχητικούς ονειροπόλους που απαρτίζουν τις rock n roll κοινότητες της Ελλάδας – να παίξουν τα τραγούδια τους και να μοιραστούν μαζί τους τη στιγμή. Να κρατήσουν ζωντανό αυτόν τον κύκλο της ενέργειας που συμβαίνει από τότε που ξεκίνησαν και τους κάνει να συνεχίζουν. Πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους E.P. με τίτλο News from Nowhere, που θα κυκλοφορήσει το Μάιο σε βινύλιο 12''.

Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: Προπώληση: 10€. Ταμείο: 12€

  • "20ος & 21ος ΑΙΩΝΑΣ - ΠΟΛΩΝΙΑ" IWONA GLINKA, ΜΑΡΙΑ ΑΛΟΥΠΗ

Μία εικόνα της Πολωνικής Μουσικής του 20ού και 21ου αιώνα για φλάουτο και πιάνο. Σε έργα των: Krzysztof Penderecki, Witold Lutoslawski, Henryk Górecki, Philip Czaplowski, Alexandre Tansman & Karol Szymanowski. Στη συναυλία, η φλαουτίστρια Ιwonna Glinka και η πιανίστρια Μαρία Αλούπη μας προτείνουν ένα αντιπροσωπευτικό πανόραμα μουσικής δωματίου για φλάουτο σόλο, πιάνο και φλάουτο και πιάνο σόλο από τον 20 και τον 21ο αιώνα, μικρό δείγμα του πλούτου και του δυναμισμού της μουσικής της Πολωνίας.

About (Μιαούλη 18) Τηλ: 2103314480. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο 8€.

  • MAMA KNOWS BETTER LIVE

Οι Mama Knows Better διασκευάζουν γνωστά soul, funk και blues τραγούδια. Παλιότερες αλλά και νέες επιτυχίες, μέσα από το μουσικό πρίσμα των 60s και 70s. Από την Aretha Franklin και το B.B. King έως τον James Brown και την Kylie Auldist.

Cafe Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78) Τηλ: 210 7560102. Ώρα: 22:30. Εισιτήρια 3€.

  • ΦΛΩΡΑ ΧΡΥΣΟΥ LIVE

Συνεχίζονται στο Eliart οι βραδιές με νέες, φρέσκιες, γυναικείες φωνές και δημιουργούς. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Φλώρα Χρυσού που θα παρουσιάσει το Σάββατο 19 Μαΐου, ένα ακουστικό πρόγραμμα με δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Χώρος Τέχνης "Eliart" (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 127) Τηλ: 2103477677. Ώρα: 23:00. Εισιτήριο: 10 ευρώ (με κρασί ή μπύρα)

  • "ΝΕΦΕΛΟΠΕΤΡΑ"

Μια ομάδα από πολυδιάστατους μουσικούς σας προσκαλούν στη νέα μουσική παράσταση της Νεφελόπετρας. Η Νεφελόπετρα είναι ένα μουσικοχορευτικό σχήμα που συνδυάζει την ατμοσφαιρική πρωτότυπη μουσική με το gypsy jazz και, τραγούδια από παλιά αγαπημένα μιούζικαλ- όπως το chicago και το nine- σε διασκευές τους πάντα, συνοδευόμενα από video art που προβάλλονται παράλληλα. Ντυμένοι με αυτοσχέδια κατά βάση κουστούμια και μακιγιάζ εμπνευσμένα από σκοτεινά παραμύθια και μαγικά πλάσματα μας ταξιδεύουν.

Half Note Jazz Club. (Τριβωνιανού 17) Τηλ: 210 9213360. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο: 15€.Φοιτητικό: 10€.

  • JAN VAN DE ENGEL LIVE

H μπάντα του Jan Van de Engel παρουσιάζει μουσική και τραγούδια από το ντεμπούτο του άλμπουμ "Misspent", καινούργια κομμάτια και ευφάνταστες διασκευές στους ήχους της jazz, της pop και της electronica, ντυμένους με κινηματογραφική διάθεση.

Floral - Books + Coffee (Θεμιστοκλέους 80) Τηλ: 2103800070. Ώρα: 22:00. Εισιτήρια 5€ ή 10€ με το "Misspent".

  • PENNY SKAROU & NAYA DOUKA LIVE

Η Πέννυ Σκάρου παρέα με την Νάγια Δούκα Live στο Ginger Ale Cocktail Lounge Σάββατο 19 Μαΐου.

Ginger Ale - Cocktail Lounge (Θεμιστοκλέους 74) Τηλ: 2103301246. Ώρα: 22:00 - Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Χορός

  • Βραδιά χορού σχολών ΦΩΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ "ΤΑ 4/4 ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"

Οι Σχολές Φωκά Ευαγγελινού παρουσιάζουν ένα μουσικό και χορευτικό θέαμα όπου αποθεώνεται η μουσική και το χορευτικό πάθος. Τριακόσιοι μαθητές ηλικίας από τεσσάρων χρονών και άνω, εμπνέονται και χορεύουν με την σκηνοθετική και χορογραφική ματιά του Φωκά Ευαγγελινού και των συνεργατών του.

Το έργο «Τα 4/4 του Χρόνου», που παρουσιάζεται στο πρώτο μέρος, αναφέρεται στις τέσσερις εποχές του χρόνου συνδυάζοντας κλασικό και μοντέρνο χορό.

Στο δεύτερο μέρος τρία διαφορετικά είδη χορού - φλαμένκο, τάνγκο και ρεμπέτικο – συνυπάρχουν στον ίδιο σκηνικό χώρο αναδεικνύοντας τη λαϊκή τους προέλευση και ενώνοντας ανθρώπινα βιώματα και συναισθήματα.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη) Τηλ. 2103688711. Ώρα: 20:00. Εισιτήριο Φοιτητικά-Παιδικά: €10, Ζώνη Γ: €14, Ζώνη Β: €17, Ζώνη Α: €20, Διακεκριμένη Ζώνη: €23.

Θέατρο

  • "ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΙΑ;"

Το ΓΕΝΑΘΛΟΝ - Κέντρο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον ανεβάζει για μία και μόνο θεατρική παράσταση το έργο "Τι χρώμα είναι η φιλία;" που έγραψε και παίζει η ομάδα εφήβων στο Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής & Παράστασης, με τη φροντίδα της Νικολέττας Διακουμή και της Ιουλίας Μπαλάσκα στο Θέατρο "ο Κόσμος".

Κέντρο Γέναθλον (Χαλεπά 6Α)

Τηλ: 2106921467. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο: Ενήλικοι 7€– παιδιά κάτω των 18 ετών 5€.

Εκδηλώσεις

  • Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2012 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Για όγδοη συνεχή χρονιά και με τη συμμετοχή μουσείων απ' όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η Νύχτα των Μουσείων, το Σάββατο, 19 Μαΐου. Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα αυτό, ανοίγει τις πόρτες του, προσκαλώντας το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο από τις 18:00 έως και τις 03:00, σε μία ξεχωριστή βραδινή εμπειρία στους φιλόξενους χώρους του.

Οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην τρέχουσα έκθεση «Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959-2012».

Για τους νεότερους επισκέπτες, από 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους, πρόκειται να παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο κώδικας του κοντού δράκου».

Στη συνέχεια, o Λόλεκ, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της νέας ελληνικής σκηνής, παρουσιάζει στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ με τραγούδια από τα δύο άλμπουμ "Alone" και "Αχινός", καθώς και διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών. Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1)

Τηλ. 210-3611206. Ωρες:18:00 με 03:00

Είσοδος ελεύθερη

Πάρτυ

  • SUMMER BREAK!! - BAROUGE'S CLOSING PARTY

Τα μαθήματα τελείωσαν, το καλοκαίρι ήρθε... αφορμή για πάρτι. Το αγαπημένο στέκι στο Γκάζι, σας αποχαιρετά για τη σεζόν 2011-2012 μ' ένα μεγάλο closing party!

Το Σάββατο 19 Μαΐου, οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92.6 Σπύρος Παγιατάκης και Δημήτρης Παπασπυρόπουλος αναλαμβάνουν τα dexx και κάνουν το BaRouge... καλοκαιρινό!

Barouge (Ανδρονίκου 4 και Τζαφέρη) Τηλ: 6944846025. Ώρα: 23:30. Εισιτήρια 12€ με ποτό.

Εκδηλώσεις

  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2012: ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα των Μουσείων, θα πραγματοποιήσει ξεναγήσεις στην έκθεση "Ο ζωγράφος και τα μοντέλα του". Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού μέσω της διαδραστικής εφαρμογής που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας για την τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση της συλλογής του Ιδρύματος.

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28) Τηλ: 2108062636-7. Ώρα: 11:00, 12:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: PHOTORAID12 "12 ΩΡΕΣ, 12 ΘΕΜΑΤΑ, 12 ΚΛΙΚ, 1 ΦΙΛΜ"

Η φωτογραφική ομάδα Phasma2 σε συνεργασία με το Athens House of Photography διοργανώνει το διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου στην Αθήνα, στο Athens House of Photography.

Το PhotoRaid, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο με ενδιαφέρον για τη φωτογραφία και τα μηνύματα που μπορεί να εκφράσει μέσα από αυτή. Συγκεντρώνει ταυτόχρονα ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι πως δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, ενώ οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα με ένα φιλμ δώδεκα στάσεων.

The Athens House of Photography (Ελευσινίων και Κεραμέων) Τηλ: 2105228696. Ώρα: 09:30. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 18€.

  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2012: ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, συμμετέχει στον εορτασμό της Νύχτας Μουσείων 2012 και ανοίγει -με ελεύθερη είσοδο- τις πύλες του στο κοινό, το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαΐου. Μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις, υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις 21.00 έως τις 24:00.

Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387) Τηλ: 210 9469600. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Εκδρομή στο Πικέρμι με έμφαση στα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής και επίσκεψη στην παλαιοντολογική έκθεση «Πικέρμι, χθες, σήμερα, αύριο» που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την πρώην κοινότητα Πικερμίου.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τον επιστημονικό Υπεύθυνο των πρόσφατων ανασκαφών στο Πικέρμι, αλλά και της δημιουργίας του «Μουσείου» Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρου Γεώργιο και θα περιηγηθούν μαζί του στην περιοχή όπου ανακαλύφθηκαν τα σημαντικά απολιθώματα της Πικερμικής πανίδας πριν από 180 σχεδόν χρόνια, καθώς και στην θέση όπου πραγματοποιήθηκαν παλαιοντολογικές ανασκαφές από το 2009 έως σήμερα.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13) Τηλ: 210 8015870 - Ώρα: 09:00. Κόστος συμμετοχής: 20€.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ