Ομαδικά πυρά των κομμάτων για το... δημοψήφισμα Μέρκελ - iefimerida.gr

Ομαδικά πυρά των κομμάτων για το... δημοψήφισμα Μέρκελ

Ομαδικά πυρά των κομμάτων για το... δημοψήφισμα Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην παραίνεση της Ανγκελα Μέρκελ για διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με ερώτημα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ατυχή χαρακτήρισε την δήλωσή της ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς η οποία, όπως είπε, έγινε σε λάθος ώρα και εξέπεμψε το λάθος μήνυμα , τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψηφίσματα προκειμένου να αποδείξει την προσήλωσή του στο ευρώ, την οποία άλλωστε υποστηρίζει με αιματηρές θυσίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «η κ. Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα-προτεκτοράτο» σημειώνοντας ότι «αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με τη στάση τους και τις επιστολές τους». Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών. Ζήτημα δημοψηφίσματος συνεπώς δεν τίθεται».

Κατηγορεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παίζει εκλογικά ζάρια στην πλάτη του λαού» αφού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα ενώ υπογραμμίζει ότι το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ζητούν να μη διαλυθεί η Βουλή άμεσα, ώστε να γίνει τη Δευτέρα συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με θέμα την Οικονομική Διπλωματία της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη.

Ωμό εκβιασμό χαρακτήρισε την πρόταση της Α. Μέρκελ το ΚΚΕ απορρίπτοντας την πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. «Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ», επεσήμανε το ΚΚΕ.

Για επιχείρηση τρομοκράτησης των Ελλήνων από την κ. Μέρκελ κάνει λόγο και η ΔΗΜΑΡ και χαρακτηρίζει την κίνησή της απαράδεκτη την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ