Αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτογκόλ της ΝΔ ή εκτέλεση Ραγκούση α-λα Μέσσι στο "γάμμα" της εστίας της αξιοωματικής αντιπολίτευσης; Στο ποδόσφαιρο δε μπορούν να συμβούν και τα δύο, στην πολιτική όμως φαίνεται ότι δύνανται να συγκεραστούν. Όπως και να έχει πρόκειται για το πρώτο γκολ της κυβέρνησης στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά από καιρό. Ο λόγος για την στροφή 180 μοιρών (μέσα σε ένα 24ωρο) της ΝΔ και του αρμόδιου εισηγητή του κόμματος, Χρήστου Ζώη στο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών για την καθιέρωση 40ωρου στο Δημόσιο τομέα. Η ΝΔ τελικά αναγκάστηκε να ψηφίσει επί της αρχής τη διάταξη του ν/σ για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που αυξάνει το ωράριο στο δημόσιο από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40. Αρχικά ο κ. Ζώης είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη, αν ο κ. Ραγκούσης δεν αποδείκνυε πως προκύπτει ότι η καθιέρωση του 40ωρου ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως είχε δηλώσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών αντέδρασε κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι αντιδρά σε ένα ν/σ το οποίο θέλει η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και πως πρόκειται για κίνηση δικαιοσύνης έναντι του ιδιωτικού τομέα όπου ως γνωστόν δεν υπάρχει στην πράξη 8ωρο. Οι εσωτερικές αντιδράσεις που υπήρξαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησαν τελικά στην αναδίπλωση σε σχέση με την αρχική θέση. "Η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή. Τελεία και παύλα" ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη δίνοντας τέλος στο "σίριαλ".

Ο κ. Ζώης από την πλευρά του έσπευσε να αυτοδιαψευσθεί σε σχέση με την αρχική του τοποθέτηση επιβεβαιώνοντας την "κωλοτούμπα" της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Δεν τοποθετηθήκαμε δογματικά αντίθετα στην αύξηση των ωρών εργασίας αλλά σας καλέσαμε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας, ποιο είναι το σχέδιο σας ποια είναι η μελέτη που έχετε στη διάθεσή σας και κάνετε αυτές τις προβλέψεις" είπε προς τον υπουργό Εσωτερικών και πρόσθεσε: "Είπαμε όχι σε ατεκμηρίωτες προτάσεις και στα πυροτεχνήματα. Εσείς εξαπολύσατε επικοινωνιακά παιχνίδια. Η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας και σας αφήνουμε εκτεθειμένους στους δημοσίους υπαλλήλους". Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης στηλίτευσε την στάση της ΝΔ και επέμεινα: "Η ΝΔ έλεγε ότι εάν δεν τεκμηριώσω τις 45.000 θέσεις, δεν θα ψηφίσει το 40ωρο. Δεν το έκανα, δεν θα το κάνω και θα πω ότι και 10 θέσεις να εξοικονομούσα, πάλι θα έφερνα τη διάταξη. Για μένα είναι θέση αρχής. Η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν προτάσσουν το εθνικό συμφέρον, αλλά το προσωπικό" είπε με έμφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ