Ρόμπερτ Κένεντι: Δεν την σκότωσα εγώ. Ήταν καταθλιπτική και πάλευε με το αλκοόλ! - iefimerida.gr

Ρόμπερτ Κένεντι: Δεν την σκότωσα εγώ. Ήταν καταθλιπτική και πάλευε με το αλκοόλ!

Ρόμπερτ Κένεντι: Δεν την σκότωσα εγώ. Ήταν καταθλιπτική και πάλευε με το αλκοόλ!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάρα των Κένεντι χτύπησε ξανά ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο, εξίσου σκοτεινό, πίσω από την αυτοκτονία της Μαίρη Κένεντι Ρίτσαρντσον; Ο σύζυγος της Ρόμπερτ Κένεντι -ανιψιός του θρυλικού προέδρου των ΗΠΑ JFK- σπεύδει να δηλώσει στους New York Times ότι ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτα..

Δύο μόλις μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της Μαίρη Κένεντι Ρίτσαρντσον, ο σύζυγός της δίνει συνέντευξη σε αμερικανική εφημερίδα για να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά του ηθικού αυτουργού μιας αυτοκτονίας.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ προτιμά την ιδέα ότι στη συνείδηση του κόσμου πίσω από την συγκλονιστική εικόνα της 52χρονης γυναίκας που βρέθηκε κρεμασμένη στο γκαράζ του σπιτιού της κρύβεται η κατάρα των Κένεντι και όχι η δική του πίεση για την έκδοση διαζυγίου με εξοντωτικούς -όπως η αυτόχειρας πίστευε- όρους για το lifestyle της οικογένειας!

Η 52χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών αυτοκτόνησε στο Μπέντφορτν της Νέας Υόρκης γιατί τρομοκρατήθηκε στην ιδέα ενός διαζυγίου που θα την άφηνε χωρίς πόρους για το υπόλοιπο της ζωής της, έγραψε ο αμερικανικός Τύπος. Ψέμματα!, απαντά ο σύζυγος Κένεντι με δηλώσεις του στους σημερινούς New York Times.

«Η Μαίρη ήταν καταθληπτική εδώ και αρκετά χρόνια. Πολλές φορές δεν ήξερα πώς κατάφερνε να βγάλει την μέρα... Ζούσε σε μια μεγάλη, αφόρητη αγωνία, όλη της την ζωή. Είχε πολλά χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ. Δεν την σκότωσα εγώ», δηλώνει ο Κένεντι ενώ η αδερφή του, Κέρι, τον στηρίζει: «Η Μαίρη αγωνίστηκε με κάθε ίχνος των δυνάμεών της για να ξεπεράσει αυτή τη φριχτή νόσο της κατάθλιψης. Δεν ήταν κάτι που ήθελε να πάθει. Ηταν κάτι με το οποίο βρέθηκε να παλεύει. Είχε μπει στους Ανώνυμους Αλκοολικούς και ήταν νηφάλια τους τελευταίους πέντε μήνες».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ωστόσο μεταδίδουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι η κατάσταση της Κένεντι χειροτέρευε όσο πλησίαζε η ημέρα έκδοσης διαζυγίου. Ο Ρόμπερτ Κένεντι, (γιος της Εθελ και του Ρόμπερτ Κένεντι, του γερουσιαστή που δολοφονήθηκε στο Λος Αντζελες το 1968, και ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που δολοφονήθηκε το 1963) είχε καταθέσει την αίτηση διαζυγίου τον Μάιο του 2010 έπειτα από 16 χρόνια γάμου (ο Κένεντι ήταν παντρεμμένος και με την Ρουθ Μπλακ από το 1982 έως το 1994) και σύμφωνα με την «Journal News», λίγους μήνες προτού χωρίσουν ο Ρόμπερτ είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία επειδή φοβόταν ότι η γυναίκα του θα αυτοκτονήσει! Λίγες μέρες αργότερα η Μαίρη Κένεντι συνελήφθη ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ...

Γράφτηκε επίσης ότι μία μέρα μετά την αίτηση διαζυγίου η αστυνομία έστειλε περιπολικά στο σπίτι των Κένεντι επειδή υπήρξε υποψία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ενώ υπήρξαν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η αυτόχειρας έκανε για πολλά χρόνια χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Η The Bedford Journal News μάλιστα έγραψε ότι το 2007 ο Κένεντι προσπαθούσε να πάει την σύζυγό του σε ψυχολόγο παρά τη θέλησή της και εκείνη αναγκάστηκε να ανοίξει την πόρτα και να πηδήξει ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.

Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία επειδή κρεμάστηκε αλλά η η οικογένειά της πιστεύει πως ηθικός αυτουργός είναι ο σύζυγός της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε μεγάλη κόντρα εν όψει της κηδείας του Σαββάτου και κάποιοι κάνουν λόγο για δύο ξεχωριστές τελετές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ