Αποφάσεις μετά τις τουρκικές εκλογές αναμένει από την Αγκυρα ο Δ. Χριστόφιας - iefimerida.gr

Αποφάσεις μετά τις τουρκικές εκλογές αναμένει από την Αγκυρα ο Δ. Χριστόφιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολες χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή πλευρά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα με την οποία διεξάγονται ή με την οποία επιτυγχάνονται οι όποιες συγκλίσεις, δεν είναι εκείνη που πρέπει να είναι.

«Πιστεύω αυτό οφείλεται και στις εκλογές στην Τουρκία», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η κυπριακή πλευρά αναμένει μετά τις εκλογές να πάρει η Τουρκία αποφάσεις «αν θέλει να λυθεί το Κυπριακό και πώς θέλει να λυθεί το Κυπριακό», διότι, όπως είπε, «εμείς είμαστε πανέτοιμοι για λύση στο Κυπριακό» και υπάρχει όλη η καλή θέληση.

Επισήμανε ακόμη ότι «αν πετύχουμε κάτι σημαντικό στο Κυπριακό θα πρέπει να γίνει πριν από την έναρξη (δεύτερο εξάμηνο του 2012) της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκής Ένωση», κάτι που, όπως σημείωσε «αναμένουν τα Ηνωμένα Έθνη και η ΕΕ, αλλά πολύ περισσότερο η δική μας πλευρά η οποία και το αναμένει αλλά και το επιδιώκει».

Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο κατά τις σημερινές συνομιλίες συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω στα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας, ενώ επιβεβαιώθηκε η σύγκλιση που επήλθε σε ό,τι αφορά στη διαδικασία συζήτησης από ειδική Επιτροπή πάνω στις δεσμευτικές διεθνείς Συνθήκες για την Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Νέα συνάντηση των κυρίων Χριστόφια και Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ