Σόιμπλε: Οι αγορές θα μας εμπιστευτούν ξανά σε ένα με δύο χρόνια - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Οι αγορές θα μας εμπιστευτούν ξανά σε ένα με δύο χρόνια

Σόιμπλε: Οι αγορές θα μας εμπιστευτούν ξανά σε ένα με δύο χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα με δύο χρόνια αναμένει να αμβλυνθεί η κρίση εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι επιθυμία του Βερολίνου είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σε δώδεκα έως είκοσι τέσσερις μήνες θα έχουμε κατευνασμό των αγορών».

Οταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κρίση μπορεί να διαρκέσει ακόμη τέσσερα ή πέντε χρόνια, απάντησε πως «η κρίση εμπιστοσύνης προς το ευρώ, δεν θα διαρκέσει τόσο». Αντίθετα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα».

Επίσης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το Βερολίνο «επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και αυτή από την πλευρά της θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε να έχει μία περισσότερο υγιή οικονομική ανάπτυξη».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τη συνέχιση της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας: «Η γαλλο-γερμανική συνεργασία είναι ανεξάρτητη από το εκλογικό αποτέλεσμα στη μία ή στην άλλη χώρα. Οι εκλογές δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις συμφωνίες, υπάρχει συνέχεια. Υπό τον πρόεδρο Ολάντ θα υπάρξουν νέοι άξονες στη Γαλλία, αλλά θεωρώ ότι η Γαλλία θα παραμείνει πιστή ως προς τις συμφωνίες αυτές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ