Κραχ στα δημόσια έσοδα - 20% κάτω λόγω αδυναμίας είσπραξης των φόρων - iefimerida.gr

Κραχ στα δημόσια έσοδα - 20% κάτω λόγω αδυναμίας είσπραξης των φόρων

Κράχ στα δημόσια έσοδα - 20% κάτω λόγω αδυναμίας είσπραξης των φόρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποσοστό πάνω από 20% υπολογίζεται η μείωση των κρατικών εσόδων από την είσπραξη φόρων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, βάσει στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που αποδίδεται στην παρατεταμένη ακυβερνησία της χώρας.

Οπως γράφει σήμερα το protothema.gr η μείωση στα έσοδα οφείλεται σε δύο λόγους: Καταρχάς λόγω του ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αναβάλλουν την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων και κατά δεύτερον γιατί το υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει στις καλένδες την αποστολή ειδοποιητηρίων.

Συγκεκριμένα, το δημόσιο στερείται αυτή τη στιγμή εισπράξεων τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ, μόνο και μόνο επειδή έχει καθυστερήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών του Ειδικού Τέλους Ακινήτου (ΕΤΑΚ) 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010 και 2011, τα οποία αν και είναι ήδη έτοιμα, η αποστολή τους αναβάλλεται λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο νέος υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Ζανιάς, πάντως, ενημέρωσε σχετικά το υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι πλέον οριακή, όχι μόνο σε σχέσει με τους στόχους στο Μνημόνιο, αλλά και για την κάλυψη τρεχουσών δαπανών του δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ