Έσπασε κάθε ρεκόρ το Facebook - 104 δισ. η χρηματιστηριακή αξία του! - iefimerida.gr

Έσπασε κάθε ρεκόρ το Facebook - 104 δισ. η χρηματιστηριακή αξία του!

Έσπασε κάθε ρεκόρ το Facebook - 104 δισ. η χρηματιστηριακή αξία του!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αστρονομικό ποσό των 16 δισ. δολαρίων άντλησε το Facebook από την δημόσια προσφορά των μετοχών του που έληξε χτες, κάνοντας ζάμπλουτο τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τους συνιδρυτές της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά το κλείσιμο της δημόσιας προσφοράς, ξεκινά από σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο NASDAQ. Η αρχική χρηματιστηριακή αξία του Facebook ξεκινά από τα 104,2 δισ. δολάρια κάνοντάς τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας την μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ. Μόνο η VISA είχε πετύχει μεγαλύτερη επίδοση.

Με την χρηματιστηριακή αξία της να ξεπερνά άνετα μεγάλες και παραδοσιακές βιομηχανίες όπως η General Motors, το μέλλον του Facebook διαγράφεται λαμπρό. Ακόμα πιο λαμπρό είναι το παρών του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς με τα 506 εκατομμύρια μετοχές που έχει στην κατοχή του (το 24% του Facebook), προς 38 δολάρια που αποτιμώνται κάθε μία, διαθέτει πλέον μια αμύθητη περιουσία αξίας 19,1 δισ. δολαρίων.

Ο 28χρονος Ζουκερμπεργκ είναι, από σήμερα, πλουσιότερος και από τα δύο τρομερά «παιδιά» της Google, τους συνιδρυτές της Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, και συνολικά 19ος στην παγκόσμια κατάταξη με τους πλούσιους της Γης. Επιπλέον, μπορεί να γίνει ακόμα πλουσιότερος καθώς αναλυτές πιστεύουν ότι η αξία της μετοχής του Facebook θα ανέβει ακόμα περισσότερο από τις πρώτες κιολας συνεδριάσεις του NASDQAQ. Ηδη η αναλογία της ζήτησης προς την προσφορά μετοχών κατά τη δημόσια εγγραφή ήταν στο 20 προς 1.

Να σημειωθεί ότι με 900 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, το Facebook είχε 3,7 δισ. δολάρια έσοδα το 2011. Και κάτι ακόμα, ενδεικτικό της σημασίας της εισόδου του Facebook στο χρηματιστήριο. Τη σημερινή συνεδρίαση του NASDAQ θα ξεκινήσει από απόσταση ο ίδιος Ζούκερμπεργκ ενώ γύρω του πάνω από 1000 εργαζόμενοι θα κάνουν ένα ακόμα ολονύχτιο hackathon - μια από τις βασικές «τρέλες» των προγραμματιστών που έχει εισάγει στην εταιρική κουλτούρα ο Ζουκερμπεργκ, όπου οι developers αφιερώνουν μια ολόκληρη νύχτα για να γράψουν κώδικα ώστε να αναπτύξουν γρήγορα μια νέα υπηρεσία του Facebook...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ