Ο Ομπάμα θα πιέσει τη Μέρκελ να χαλαρώσει τη λιτότητα στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα θα πιέσει τη Μέρκελ να χαλαρώσει τη λιτότητα στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η ευρωπαϊκή λιτότητα θα πρέπει να αμβλυνθεί, για να αποτραπεί μια δεύτερη – σε τέσσερα χρόνια- βαθιά ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, θα εκφράσει ο Μπαράκ Ομπάμα στην επικείμενη σύνοδο G8, στο Καμπ Ντέιβιντ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αποφασισμένος να πιέσει την Άγκελα Μέρκελ να ρίξει νερό στο «κρασί» της σκληρής λιτότητας, την οποία έχει επιβάλλει στην Ευρώπη το Βερολίνο.

Η εφημερίδα τονίζει ότι κατά την εκτίμηση του αμερικανού Προέδρου, εάν η Ευρώπη δεν τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία θα είναι δυσμενέστατες.

Η Ουάσιγκτον, ο οίκος Fitch και η Ελλάδα

Σύμφωνα με τη Guardian, ένα από τα στοιχεία που έχουν επαυξήσει την αγωνία του Μπαράκ Ομπάμα είναι και η υποτίμηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, καθώς και οι συνακόλουθες ανησυχίες για την τύχη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Η Ουάσινγκτον φοβάται ότι, εάν εκδηλωθεί μεγάλη κρίση στην Ευρωζώνη, τότε θα καταστεί δυσχερής η ουσιαστική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Σε αυτήν την περίπτωση, ασφαλώς θα μειωθούν και οι πιθανότητες επανεκλογής του κ Ομπάμα στις φετινές προεδρικές εκλογές, παρατηρεί ο Guardian.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Λευκός Οίκος βλέπει το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ως ένα καλό, ευπρόσδεκτο αντίβαρο στην γερμανική εμμονή στις συνεχείς περικοπές και την ανελαστική λιτότητα.

Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένει την υποστήριξη του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, στην προσπάθειά του να πιέσει αποτελεσματικά τη γερμανίδα Καγκελάριο. Ο κ. Κάμερον διεμήνυσε την Πέμπτη σε Μέρκελ και Ολάντ, ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει να κάνουν σοβαρές κινήσεις, ώστε να αποφευχθεί μία «τεράστια οικονομική κατάρρευση» σε όλη την Γηραιά Ηπειρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ