Η Moody's υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες 16 ισπανικές τράπεζες - iefimerida.gr

Η Moody's υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες 16 ισπανικές τράπεζες

Η Moody's υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες 16 ισπανικές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εως και κατά τρεις βαθμίδες υποβάθμισε την Πέμπτη ο οίκος αξιολόγησης Moody's τη δανειοληπτική ικανότητα 16 τραπεζών στην Ισπανία.

Στη απόφαση αυτή ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε επικαλούμενος ως λόγο τις δυσκολίες της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα εν γένει, τα δημοσιονομικά προβλήματα και την «περιορισμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση».

Η υποβάθμιση των τραπεζών κυμαίνεται από μία έως τρεις βαθμίδες, με μείωση δύο βαθμίδων του αξιόχρεου της Santander, της μεγαλύτερης τράπεζας στη χώρα, η οποία έπεσε στο «Α3», και υποβάθμιση τριών βαθμίδων της δεύτερης μεγάλης τράπεζας BBVA, η οποία επίσης έπεσε στο «Α3».

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός οίκος αξιολόγησης Moody's προχώρησε, επίσης, στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων διοικητικών περιφερειών της Ισπανίας, περιλαμβανομένων της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ