Πικραμμένος προς τους υπουργούς του: Να μην ζητήσετε τους μισθούς σας - iefimerida.gr

Πικραμμένος προς τους υπουργούς του: Να μην ζητήσετε τους μισθούς σας

Πικραμμένος προς τους υπουργούς του: Να μην ζητήσετε τους μισθούς σας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση προς τους υπουργούς που αποτελούν την κυβέρνησή του, να αρνηθούν τους μισθούς που δικαιούνται, απηύθυνε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο και τόνισε πως πρέπει όλα τα μέλη της κυβέρνησης να δηλώσουν πως «δεν θα εκταμιευθεί οιοδήποτε ποσό από το δημόσιο ταμείο. Έχουμε όλοι κάποιες αμοιβές που παίρνουμε από την κύρια μας θέση, επομένως δεν βλέπω την ανάγκη για 30 μέρες να έχουμε κάποιες ειδικές απολαβές. Ακούω ευχαρίστως τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης είπε πως «είμεθα απολύτως σύμφωνοι, κύριε πρόεδρε. Με το θέμα αυτό συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί».

Στην συνέχεια ο κ. Πικραμμένος κάλεσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μην προβαίνουν σε δαπανηρές μετακινήσεις και δραστηριότητες. «Δεν θα ήθελα ούτε λιμουζίνες, ούτε πολλά ταξίδια, ούτε τέτοια πράγματα. Μπορούμε να αρκεστούμε στα ελάχιστα, σε αυτά τα οποία μας παρέχει αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο κράτος», τόνισε.

«Θα παρακαλούσα όχι πολλές δηλώσεις, περιττές συνεντεύξεις και, κυρίως, όχι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν», συνέχισε.

Αναφορικά με το θέμα της εμφάνισής του ή όχι στις συνόδους του ΝΑΤΟ αλλά και σε αυτήν της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί καθώς όπως τόνισε «με διαβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει σε κάποια κρίση», όπως είπε.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα ορίζοντας τα δύο σημεία που πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση. «Το ένα όριο», είπε, «είναι οι υποχρεώσεις της χώρας και το άλλο όριο η κατάσταση της κοινωνίας».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πικραμμένος έθεσε τον βασικό στόχο αυτής της κυβέρνησης: «Με ασφάλεια και ηρεμία να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτική λύση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ