Στέφανος Μάνος: Να γίνει νέο κόμμα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράση - iefimerida.gr

Στέφανος Μάνος: Να γίνει νέο κόμμα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράση

ΔΗΣΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ενωθούν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις σε ένα κόμμα, με νέα ηγεσία, πρότεινε σήμερα ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο τηλεφώνησε με δική του πρωτοβουλία.

Την πρότασή του είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα σε ραδιοφωνική εκπομπή λέγοντας: «Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ενωθούν όλες οι φιλοευρωπαικές δυνάμεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση, όλες οι δυνάμεις που θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη. Ενα κόμμα με νέα ηγεσία» είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο έγινε γνωστό, από πηγές της Ιπποκράτους, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια κίνηση.

Ο κ. Μάνος είχε ξεκινήσει παρασκηνιακές διεργασίες με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τις εκλογές, ώστε η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση να ενωθούν σε ένα κόμμα ενόψει της αναμέτρησης του Ιουνίου. Οι διεργασίες ωστόσο δεν ευοδώθηκαν, ενώ η πρόεδρος της ΔΗΣΥ αναμένεται να επανενταχθεί στη ΝΔ.

Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο του κ. Μάνου:«'Είχαμε ξεκινήσει μια συζήτηση με την κυρία Μπακογιάννη και όλα έδειχναν ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε, αλλά δεν υπήρξε ανακοίνωση. Διαβάζω στις εφημερίδες ότι υπάρχει παράλληλη συζήτηση με τη Ν.Δ. αλλά και εκεί δεν φαίνετια να έχει τελειώσει τίποτα» είπε ο κ. Μάνος στην ίδια συνέντευξη.

Η πρόταση του κ. Μάνου για υπερκομματικό σχηματισμό δεν είναι θεωρητική συζήτηση. Εδώ και μήνες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ προς αυτή την κατεύθυνση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το περασμένο φθινόπωρο βουλευτές και υπουργοί των δύο μεγάλων κομμάτων συζητούσαν παρασκηνιακά αυτό το ενδεχόμενο.

Είχαν τότε ακουστεί τα ονόματα του κ. Αντρέα Λοβέρδου, της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, των κυρίων Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Αρη Σπηλιωτόπουλου από τη ΝΔ, των κυρίων Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη από το ΛΑΟΣ που είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με στόχο τη δημιουργία ενός νέου διακομματικού φορέα, φιλοευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ