Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 23 Μαΐου - iefimerida.gr

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 23 Μαΐου

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 23 Μαΐου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να κατεβάσουν ρολά στις 23 Μαΐου και παράλληλα να σταματήσουν, από την ίδια μέρα, την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε το προεδρείο του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στη μη καταβολή οφειλών του οργανισμού.

Κατά την έκτακτη κοινή συνεδρίαση του ΠΦΣ, των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, παρουσία πολλών προέδρων μεγάλων συλλόγων που έγινε χθες πάρθηκε η απόφαση περί αναστολής χορήγησης δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου, αντιδρώντας στη μη καταβολή οφειλών του οργανισμού που φτάνουν συνολικά στα 540 εκ. Ευρώ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΦΣ «ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία, αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται», ενώ λίγο πιο κάτω συνεχίζει αναφέροντας πως «αφήνει ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες».

«Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ