Τα πρώτα κρίσιμα crash test των νέων υπουργών

Δέκαεξι υπουργοί απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση που αναλαμβάνει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές του Ιουνίου.

Υφυπουργοί δεν ορίστηκαν ενώ τα πρώτα κρίσιμα κρας τεστ της νέας κυβέρνησης είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 20 Μαίου, στο Σικάγο, στην οποία θα παραστούν ο νέος Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, καθώς και λίγες ημέρες αργότερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με βασικό θέμα τα προγράμματα ανάπτυξης της χώρας.

Παρότι αυτή η κυβέρνηση θεωρείται κυβέρνηση τεχνοκρατών, έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Ζανιά στο Υπουργείο Οικονομικών αφού ο κ. Ζανιάς ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου στην προηγούμενη κυβέρνηση και μπορεί να θεωρηθεί πολιτικό πρόσωπο. Φαίνεται, ωστόσο, ότι για την επιλογή του πρυτάνευσε η λογική της συνέχειας αφού γνωρίζει πολύ καλά τα καυτά μέτωπα της οικονομίας και τις τρέχουσες υποχρεώσεις της χώρας μας.

Εκπληξη προκάλεσε η μη παραμονή του κ. Μπαμπινιώτη στο Υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και ο πρώην υπουργός γνωρίζει πολύ καλά το θέμα. Πολιτικό πρόσωπο μπορεί να θεωρηθεί και η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη, υπουργός Πολιτισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αφού ήταν βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη κυβέρνηση και είχε καταλάβει τη θέση της Μάγιας Τσόκλη στη Βουλή, μετά την παραίτηση της τελευταίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ