Λαγκάρντ: Δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Λαγκάρντ: Εξαιρετικά δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα πρέπει να δείξουν τη βούλησή τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας παράλληλα, ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και σκληρή εξέλιξη και, μάλιστα, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη χώρα».

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση, πήρε θέση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου λέγοντας πως «πρέπει να δούμε το καλύτερο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η χώρα έχει την πολιτική βούληση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, κάτι που φαίνεται πως είναι και η επιθυμία του λαού».

Μάλιστα, όπως τόνισε η κυρία Λαγκάρντ «αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την προσπάθεια να τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει τεθεί σε ισχύ και βάση του οποίου οι ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν να στηρίξουν τη χώρα».

Το ΔΝΤ από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και μέχρι χθες αρνιόταν να τοποθετηθεί επί του «ελληνικού προβλήματος», λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης. Η τοποθέτηση της γενικής διευθύντριας έγινε αφού ανακοινώθηκε πως καθήκοντα νέου πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Πικραμένος και πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπηρεσιακών υπουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ