Απόλυτη ισότητα των δύο φύλων στην νέα κυβέρνηση του Ολάντ - iefimerida.gr

Απόλυτη ισότητα των δύο φύλων στην νέα κυβέρνηση του Ολάντ

Απόλυτη ισότητα των δύο φύλων στην νέα κυβέρνηση του Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισότιμη είναι η συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην νέα κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του.

Ακριβώς 17 άνδρες και 17 γυναίκες συμμετέχουν ως υπουργοί και υφυπουργοί, κάνοντας πράξη μία από τις κυριότερες προεκλογικές του υποσχέσεις. Ωστόσο τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, και Οικονομίας που θεωρούνται και από τα πιο σημαντικά, τα αναλαμβάνουν άνδρες. Εξαίρεση αποτελεί το Δικαιοσύνης που το διοικεί πλέον γυναίκα.

Πρόκειται για την εκλεγμένη της Γουιάνας (γαλλικό υπερπόντιο διαμέρισμα στη Νότια Αμερική) Κριστιάν Τομπιρά. Από την άλλη, η Μαριζόλ Τουρέν, 53 ετών, στενή συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ, αναλαμβάνει το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

Για το Δικαιωμάτων των Γυναικών και εκπρόσωπο της κυβέρνησης επιλέχθηκε η πρώην εκπρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας, Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, Γαλλο-Μαροκινή 34 ετών, ενώ η Ορελί Φιλιπετί ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού. Η ηγέτις των Πρασίνων, Σεσίλ Ντιφλό το υπουργείο Στέγασης, ενώ η ηγέτις του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, της οποίας το όνομα αναφέρθηκε επίσης για τη θέση του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε το πρωί ότι δεν θα εισέλθει στην κυβέρνηση.

«Το ουσιώδες, και γι' αυτό το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο, είναι να στρωθούμε πολύ γρήγορα στη δουλειά στην υπηρεσία των Γάλλων για να επιτύχουμε μαζί, μαζί τους, την ανόρθωση της Γαλλίας με δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Φεύγω αμέσως για το Μέγαρο των Ηλυσίων για να παρουσιάσω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τις πρώτες προτάσεις» για τη σύνθεση της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Ερό στην πρώτη σύντομη ομιλία του ως πρωθυπουργού. Ο Ζαν-Μαρκ Ερό εξέφρασε «τη συγκίνηση και την υπερηφάνειά» του μετά την ανακοίνωση του διορισμού του χθες το απόγευμα. «Είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης από την πλευρά του προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ