Βροχή οι κλήσεις κατά την επιστροφή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα

Αιφνιδιάστηκαν οι Αθηναίοι με την επιστροφή του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας παρά τα σημειώματα των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας που προηγήθηκαν. «Πληρώστε την κλήση στο πρώτο δεκαήμερο για να έχετε έκπτωση 50%» λέει η δημοτική αστυνομία.

«Χαιρόμαστε που μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, με ίδιες δυνάμεις, κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών των περιοχών, όπου εφαρμόζεται το σύστημα, αλλά και για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει ο δήμος» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των Αθηναίων Γιώργος Αναγνωστόπουλος... πιάνοντας στον ύπνο αρκετούς επισκέπτες του κέντρου της πρωτεύουσας!

Περισσότερες από 600 κλήσεις είχαν επιδοθεί από τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας ως το μεσημέρι σε όσους νόμιζαν ότι η στάθμευση ήταν ακόμη ελεύθερη στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι περισσότερες κλήσεις ήταν 20 ευρώ και κόπηκαν στις περιοχές, όπου είχε γίνει εγκαίρως διανομή καρτών στάθμευσης, κυρίως στην «καρδιά» της πόλης.

Δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε περιοχές, όπου δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη κάρτες, ή ακόμη κι αν έχουν διανεμηθεί, ο αριθμός τους κρίνεται ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών.

Η δημοτική αστυνομία πάντως υπενθυμίζει πως εάν η πληρωμή γίνει εντός των 10 ημερών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, ο παραβάτης θα έχει έκπτωση 50% και θα καταβάλλει το μισό αντίτιμο του προστίμου.

Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να απευθυνθούν στον δήμο Αθηναίων για να τους χορηγηθεί το ειδικό σήμα, που θα επικολλήσουν σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ του οχήματός τους.

Για τους επισκέπτες, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για στάθμευση μισής ώρας σε 50 λεπτά και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα, όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 0,50 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ). Οι κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ