Ολι Ρέν: Και την επόμενη χρονιά η Ελλάδα θα είναι στο Ευρώ

Η Ελλάδα θα είναι στο ευρώ και το 2013 σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ολι Ρεν, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας ικανή να βγάλει τη χώρα από τη δύσκολη θέση, να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη.

Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Επίτροπος ρωτήθηκε για το τι θα γίνει αν αυτό δεν συμβεί και απάντησε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μιλούμε με υποθετικά σενάρια. Οσον αφορά την πιθανή έξοδο της χώρας απο το Ευρώ, αρνήθηκε να σχολιάσει τέτοια σενάρια, τονίζοντας οτι η Ελλάδα θα είναι στο ευρώ και την επόμενη χρονιά.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει έλεγχος των δημοσιονομικών και παράλληλα βιώσιμη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουμε στην πορεία της δημοσιονομικής πειθαρχίας και παράλληλα να ενισχύσουμε τις δράσεις αναφορικά με την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Ρεν, και συμπλήρωσε οτι «πρέπει να γίνουν δημόσιες επενδύσεις με την βοήθεια και θεσμών όπως η Ευρωπαϊκη Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να κινητοποιηθεί και ο ιδιωτικός τομέας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ