Εξέταση για AIDS από το σπίτι - iefimerida.gr

Εξέταση για AIDS από το σπίτι

Εξέταση για AIDS από το σπίτι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ατομικό τεστ για το AIDS το οποίο θα μπορεί να το κάνει ο καθένας στο σπίτι του, προσπαθεί να δημιουργήσει μία 17μελής ειδική επιστημονική επιτροπή στις ΗΠΑ.

Το τεστ αυτό θα δίνει την δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να το αγοράζει μόνος του και να το κάνει στο σπίτι του, ώστε να ελέγξει αν είναι θετικός στον ιό HIV.

Το τεστ, που διαρκεί 20 λεπτά, ελέγχει ένα δείγμα από το στοματικό υγρό στην εξωτερική περιοχή των ούλων, το οποίο δεν είναι ίδιο με το σάλιο και είναι κατά 93% ακριβές στα θετικά αποτελέσματα και κατά 99,8% στα αρνητικά, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία OraSure Technologies Inc, που εδρεύει στην Πενσιλβάνια. Αυτό σημαίνει ότι το τεστ με μεγάλη βεβαιότητα δείχνει ότι κάποιος δεν έχει AIDS, ενώ υπάρχουν κάποιες αυξημένες πιθανότητες να δείξει μία ανύπαρκτη μόλυνση.

Το τεστ πρέπει να γίνεται, αφού έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες από την τελευταία επαφή υψηλού κινδύνου. Για να είναι πάντως κανείς απολύτως σίγουρος, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει στη συνέχεια να κάνει κι ένα τεστ αίματος για AIDS, το οποίο είναι πιο ακριβές.

Την περασμένη εβδομάδα, μία ξεχωριστή επιστημονική επιτροπή της FDA ενέκρινε το φάρμακο Truvada με μορφή ταμπλέτας, που παράγεται από την εταιρία Gilead Sciences Inc. Είναι η πρώτη φορά που ένα φάρμακο θα δρα προστατευτικά για τους υγιείς από τον ιό HIV.

Το επόμενο βήμα θα είναι να δώσει κι επίσημα την έγκρισή της η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ, η FDA, η οποία θα αποφασίσει εντός του έτους, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ. Όταν το τεστ εγκριθεί, σύμφωνα με την εταιρία, θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο με τιμή κάτω των 60 δολαρίων (47 ευρώ περίπου).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AIDS HIV τεστ Ίος οροθετικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ