Φοιτητικές εκλογές σήμερα σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ - iefimerida.gr

Φοιτητικές εκλογές σήμερα σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

Σε «χαμηλό προφίλ» διεξάγονται σήμερα οι φοιτητικές εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλπες στήνονται σήμερα, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για τις φοιτητικές εκλογές. Παράλληλα με τον αναβρασμό που επικρατεί λόγω των νέων βουλευτικών εκλογών, οι ψήφοι τον φοιτητών θα αποτελέσουν ένα ακόμη σημαντικό δείγμα των πολιτικών προτιμήσεων της νεολαίας

Οι κομματικές νεολαίες αναμένουν να προσέλθουν στις κάλπες περίπου 135.000 φοιτητές και σπουδαστές για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους, όμως εκτιμάται ότι η αποχή θα είναι μεγάλη.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι εκλογές φέτος θα διεξαχθούν σε χαμηλό προφίλ, ενω περιορισμένη εμφανίζεται και η δραστηριόητα των παρατάξεων, χωρίς δελεαστικές εξόδους και προεκλογικές ομιλίες, καθώς έχει περιοριστεί σημαντικά η χρηματοδότηση από τα μητρικά κόμματα.

Εν τω μεταξύ την εικόνα των παρατάξεων επηρρεάζουν σημαντικά και οι εσωτερικές τους έριδες, με ενδεικτική την περίπτωση ορισμένων στελεχών της ΠΑΣΠ, τα οποία αντιτιθέμενα στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και στο Μνημόνιο, κατηγόρησαν την ΠΑΣΠ οτι έχει απαρνηθεί τις αρχές και τις αξίες της και ίδρυσαν μία νέα φοιτητική παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα», στην οποία συμμετέχουν φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ