Ο αιμοσταγής Zodiac θα συλληφθεί 40 χρόνια μετά την δράση του! [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο αιμοσταγής Zodiac θα συλληφθεί 40 χρόνια μετά την δράση του! [εικόνες]

Απίστευτο: Ο αιμοσταγής Zodiac θα συλληφθεί 40 χρόνια μετά την δράση του [εικόνε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επρεπε να περιμένω να πεθάνουν η γυναίκα του και κάποια άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να μάθετε όλη την αλήθεια», λέει ο άνθρωπος ο οποίος εδώ και τέσσερις δεκαετίες προσπαθεί να εξιχνιάσει τα φριχτά εγκλήματα του δολοφόνου που έγινε θρύλος με το υποκοριστικό Zodiac.

Ένας συνταξιούχος φύλακας αυτοκινητόδρομου υποστηρίζει ότι ξέρει την ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου που σκόρπισε τον τρόμο στο Σαν Φρανσίσκο στα τέλη του '60 και ολόκληρη σχεδόν την δεκαετία του '70.

Ο Λίντον Λάφερτι υποστηρίζει στο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε (με τον τίτλο: Η αποκάλυψη του δολοφόνου Zodiac) ότι ο αιμοσταγής δολοφόνος ήταν παιδικός του φίλος και σήμερα ζει ήρεμα γηρατειά στην Καλιφόρνια παρότι ευθύνεται για τους εξαιρετικά βίαιους θανάτους 41 ατόμων (η αστυνομία κατάφερε να τακτοποιήσει ως θύματά του 5 ανθρώπους αλλά πίστευε επισήμως πως ευθύνεται για 36 ακόμη)!

Ο λόγος μάλιστα για τον οποίο έφτασε 91 ετών και παραμένει επικηρυγμένος είναι η προστασία που είχε από πολιτικά πανίσχυρους χρηματιστές της εποχής... «Η διαφθορά και οι πολιτικές παρεμβάσεις έβαλαν τη σφραγίδα του απόρρητου στον φάκελο της υπόθεση, προσφέροντας στον δολοφόνο την παράλογη ασυλία να συνεχίσει να σκοτώνει», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Λάφερτι και σημειώνει ότι παρότι ο ίδιος γνώριζε από καιρό την ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου δεν μιλούσε επειδή έπρεπε να πεθάνουν πρώτα άνθρωποι-κλειδιά της υπόθεσης, ανάμεσά τους και η σύζυγος του εγκληματία.

Ο δολοφόνος δεν είναι άλλος από τον βασικό ύποπτο των εγκλημάτων, Αρθουρ Άλεν, για τον οποίο τα στοιχεία αρκούσαν να «σαπίσει στην φυλακή» από τις 15 Μαρτίου 1971, σύμφωνα πάντα με τον παλιό συμμαθητή του, Λίντον.

«Το κίνητρο ήταν η μοιχεία. Το κατεστραμμένο από τον χρόνιο αλκοολισμό μυαλό του, σε συνδυασμό με τη μανιακή του δίψα για εκδίκηση, τον μετέτρεψαν στο πιο αποτρόπαιο τέρας, στον πιο μοχθηρό δολοφόνο του 20ού αιώνα», γράφει ο Λίντον Λάφερτι για τον Zodiac η δράση του οποίου έχει γίνει βέβαια χολιγουντιανή ταινία με πρωταγωνιστές τους Robert Downey Jr και Jake Gyllenhaal (2007).

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι όλα άρχισαν όταν ο Αρθουρ Αλεν έμαθε πως η γυναίκα του τον απατούσε με ανώτατο δικαστή!

Σκότωνε συνήθως ζευγάρια, με πάρα πολύ αποτρόπαιο τρόπο. Στις Δεκεμβρίου 1968 οι φοιτητές Μπέτι Λου Τζένσεν και Ντέιβιντ Φάραντεϊ είχαν βγει το πρώτο τους ραντεβού με το αυτοκίνητο της μητέρας του αγοριού. Σταμάτησαν σε ένα σημείο όπου σύχναζαν νεαροί εραστές και μία ώρα αργότερα -περίπου στις 11 μ.μ.- ένας περαστικός βρήκε τα πτώματά τους. Η αστυνομία έκρινε πως είχε σταματήσει δίπλα τους ένα άλλο αυτοκίνητο και ο οδηγός τους προκάλεσε να βγουν έξω. Σκότωσε εν ψυχρώ το αγόρι και όταν η κοπέλα άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει τις έριξε πέντε σφαίρες στην πλάτη.

Οι ντετέκτιβ έκριναν ότι η κοπέλα γνώριζε τον δράστη και νόμισαν πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο έγκλημα πάθους. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα αντρικό ρολόι, το αποτύπωμα μιας μπότας και ιστοί ενώ οι αρχές άρχισαν να ανησυχούν για νέες δολοφονίες όταν ο δράστης άρχισε να στέλνει γράμματα σε διαφορετικές εφημερίδες, αναφέροντας λεπτομέρειες που μόνον ο δολοφόνος θα μπορούσε να γνωρίζει. Τα γράμματα συνοδεύονταν από σημείωμα γραμμένο σε κώδικα. H αποκωδικοποίηση ενός εκ των τεσσάρων σημειωμάτων (χάρη στα οποία η αστυνομία τον αποκάλεσε Zodiac) προκάλεσε ανατριχίλες.

«Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί έχει πολύ πλάκα. Έχει πιο πολύ πλάκα από το κυνήγι, γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο απ' όλα. Το να σκοτώνω κάτι είναι η πιο δυνατή εμπειρία, είναι ακόμη καλύτερη από το να ξεδίνεις με ένα κορίτσι. Το καλύτερο όλων είναι πως, όταν πεθάνω, θα ξαναγεννηθώ στον Παράδεισο και όλοι όσους έχω σκοτώσει θα γίνουν σκλάβοι μου. Δεν θα σας πω το όνομά μου, γιατί θα προσπαθήσετε να με κάνετε να σταματήσω να συλλέγω σκλάβους για τη μετέπειτα ζωή», έγραφε τότε ο Zodiac!

Η υπόθεση έκλεισε το 2004 αλλά άνοιξε ξανά το 2007 όταν η 47χρονη Ντέμπορα Πέρεζ υποστήριξε ότι ο πατέρας της, Γκάι Γουορντ Χέντρικσον, ήταν ο δολοφόνος. Ο πατέρας της βέβαια είχε πεθάνει από το 1983 αλλά η ίδια επέμενε πως όταν ήταν σε ηλικία επτά ετών- είχε ταχυδρομήσει κάποια απ' τα γράμματα του Zodiac.

Ο Άρθουρ Λέι Άλεν είχε συλληφθεί και ανακριθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος παρά τα εναντίον του στοιχεία επειδή το DNA του δεν ταίριαζε σε εκείνο από το σάλιο στους φακέλους με τα γράμματα που είχε στείλει στις εφημερίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ